Liefde voor de Binckhorst

Pauline Krikke, onze nieuwe burgemeester wil Den Haag graag zo snel mogelijk leren kennen. D66 helpt graag een handje en samen met stadsbewoners op social media hebben we via #laathetzienaanPauline al veel bezienswaardigheden voorgesteld. Maar op de eerste tropische lentedag gingen met met onze fractie en de GroenLinks fractie op tournee door de Binckhorst. We wilden haar graag 2 projecten laten zien die echt haar aandacht verdienen.

Sleutelen met Jongeren

Als eerste stopten we bij het Sleutelen met Jongeren project. In een typische Binckhorst werkplaats leren jongeren die uit het schoolsysteem zijn gevallen met alle problemen van dien, de fijne kneepjes van het automonteurschap. Doel is deze jongens snel weer een plek te geven in de schoolbanken of bij een leerbedrijf. Prachtig te zien hoe deze tweede kans de jongens weer op de rails krijgen. Bewondering voor de deelnemers maar ook aan de begeleiding die altijd voor ze klaar staat.

 

DreamFactory

Tweede stop was bij het atelier van Omar Munie, de Haagse tassenkunstenaar, in Binck36. Uit de creatieve hub komen de tassen die door de celebs van de hele wereld worden gedragen. Ze worden in elkaar gezet door vakmannen en vrouwen die op de reguliere arbeidsmarkt niet aan de bak kwamen maar juist hier met de juiste aandacht en waardering prachtige producten maken. Made in Den Haag.

Echt iets om trots op te zijn!

 

 

 

Afsluitend bij Mama Kelly nog goede gesprekken gehad met de burgemeester die we nu ook een beetje Liefde voor de Binckhorst hebben bijgebracht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.