21 maal Koninklijk Den Haag

Den Haag is rijkelijk bedeeld met paleizen en andere gebouwen van graven, prinsen en stadhouders. Van Paleis Noordeinde tot het Mauritshuis en Paleis op de Kneuterdijk tot het Lange Voorhout, het Koninklijk Verleden van de stad is niet te missen.

Eind 2015 kwamen we met het Haagse D66 team met het Actieplan Koninklijk Toerisme om met deze paleizen en evenementen zoals het aanbieden van de geloofsbrieven van ambassadeurs meer te doen en zo meer toeristen te trekken.

En dit werd zeer welwillend door de Haagse Citymarketing en wethouder Klein omarmd en uitgevoerd.

Nu wordt op zoveel mogelijke manier de momenten aangekondigd dat de ambassadeurs met koetsjes naar Paleis Noordeinde rijden om daar de Koning te bezoeken. (Tip: ga zeker kijken, niet alleen de koetsjes zijn de moeite waard maar ook de erewacht en het muziekkorps dat de volksliederen speelt)

Een langgekoesterde wens om Paleis Noordeinde en de Koninklijke stallen te bezoeken werd ook mogelijk gemaakt in de zomermaanden. Zeer succesvol want binnen no-time zijn alle kaarten uitverkocht. Een compliment aan de wethouder en de ambtelijke staf die dit met het Koninklijk Huis en de RVD mogelijk gemaakt hebben.

Tot slot was het ons een doorn in het oog dat er bij geen enkel paleis of residentie een informatiebord te vinden was. Ook (buitenlandse) toeristen misten dit echt. Daarom pleitten wij voor de komst van die bordjes en de aanleg van Koninklijke Routes.

En die zijn er nu! Woensdag mocht ik samen met wethouder Klein en niemand minder dan Willem de Zwijger de plaquette voor Paleis Lange Voorhout onthullen. 14 van deze platen zijn te vinden in de stad en via https://denhaag.com/nl/routes/koninklijk loop je een Koninklijke route langs alle 21 bijzondere plekken die met ons koningshuis verbonden zijn.

 

Dit najaar gaan we met D66 een wandeling organiseren over deze route. Iedereen is van harte uitgenodigd!

Ook de Volkskrant is fan: Volkskrant  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.