Meer over mij

Sinds 7 juni 2018 ben ik wethouder Mobiliteit, Cultuur en Strategie in het nieuwe college van B&W in Den Haag. Buiten deze portefeuilles ben ik ook de bestuurder op het gebied van bibliotheken, monumenten en erfgoed. Kortom, een schitterende portefeuille in een geweldige stad! Naast de inhoudelijke portefeuilles ben ik ook stadsdeelwethouder van Segbroek.

Voordat ik in deze positie benoemd werd was ik vanaf maart 2014 raadslid in Den Haag voor D66.  Na een jaar werd ik door de D66 fractie gekozen als fractievoorzitter. Met de portefeuilles Verkeer en Buitenruimte, Stadsontwikkeling en de bouw van de Spuikwartier theaters had ik mooie uitdagende dossiers.

De jaren die ik in de Raad en nu in het College zit (en alle jaren daarvoor dat ik als afdelingsvoorzitter, kandidaat raadslid en werkgroeplid betrokken was) leren mij dat D66 een ontzettend belangrijke functie heeft als het gaat om het verbinden van de Haagse samenleving en het verduurzamen van de stad. Zaken die mij zeer aan het hart gaan. Naast hiervoor oplossingen in de Raad te verzinnen draag ik ook graag zelf een steentje bij aan een betere Haagse samenleving door als gastdocent en begeleider te helpen op de IMC Weekendschool en via projecten zoals Den Haag Doet. in 2016 heb ik daarvoor ook letterlijk een berg stenen verplaatst op Landgoed Ockenburgh.

Mijn geschiedenis met Den Haag

Door de jaren heen heb ik Den Haag goed leren kennen. Van jongs af aan bespeelde ik alle Haagse voetbalbalvelden tegen alweer lang opgeheven of gefuseerde roemruchte clubs. Het strand, de stad, de musea en het uitgaan bleven mijn band met Den Haag versterken, ook al woonde ik tijdens mij studententijd in Leiden.

Daarnaast kom ik uit een echt Haagse familie. Mijn opa en oma woonden hun hele leven in de hofstad. Van Valkenbos naar Laakkwartier en vervolgens via het Statenkwartier naar het Centrum en terug naar Laak. Prachtige verhalen over Haagse oud tantes en ooms die in een Harry Jekkers conference niet hadden misstaan.

Toen ik na mijn studie in het zuidpuntje van Den Haag, in Loosduinen ging samenwonen en het werkende leven als belastingadviseur bij Deloitte in Rotterdam startte kreeg ik meer oog voor een ander Den Haag. Ik volgde meer en meer de lokale politieke agenda, verdiepte mij in de diverse dossiers van grote projecten en besloot mijn lidmaatschap van D66 ook eens echt actief te gaan gebruiken. Via de werkgroep financiën in 2009 rolde ik met mijn kandidaatstelling voor de Gemeenteraadsverkiezingen in 2010 door in het bestuur en als voorzitter was ik nauw betrokken bij het werk van de fractie. De werkzaamheden, de dossiers en het spel, ik heb een kijkje in de keuken gekregen en dat smaakte naar meer. Als campagneleider bij de gemeenteraadsverkiezingen voor D66 aan de slag gegaan en als raadslid na die geweldige verkiezingsuitslag (grootste partij in Den Haag) hard aan de slag gegaan. Sinds maart 2015 het vertrouwen van mijn fractiegenoten gekregen om als fractievoorzitter op te treden.

Wat deed ik hiervoor?

Ik heb fiscaal-recht in Leiden gestudeerd. Na afgestudeerd te zijn op “Het woonplaatsbeginsel in multilaterale verdragssituaties” ben ik begonnen in de internationale adviespraktijk van Deloitte in Rotterdam. In de 6 jaar dat ik daar gewerkt heb heb ik ontzettend veel geleerd. Niet alleen over het vak maar ook over leren adviseren, servicegericht werken en buiten de bestaande kaders durven denken. Een competitieve maar zeer collegiale omgeving waar ik uiteindelijk toch wegging om nieuwe wegen te zoeken.

Ik vond een nieuwe uitdaging bij Vistra. Daar werd ik legal counsel en gaf juridisch advies aan buitenlandse vennootschappen die in Nederland hun bedrijf uitbouwden. Begonnen in een klein kantoorpand in Amsterdam Zuid met 9 personen verliet ik 5 jaar later ook dit bedrijf van inmiddels 150 personen op Schiphol. De reden? Het raadswerk werd met het fractievoorzitterschap te veel om het te kunnen combineren met 4 dagen bij Vistra. Moeilijke keuze maar het raadswerk gaf ik graag voorrang. Immers, als je iets doet moet je het goed doen.

Vervolgens gestart als ZZP’er als adviseur voor bedrijven die met de overheid te maken hebben in 2016 ook als fondsenwerver bij D66 gestart. met het aanvaarden van het wethouderschap ben ik met deze werkzaamheden natuurlijk gestopt.

Studie

Zoals gezegd ben ik fiscaal-recht gaan studeren in Leiden. Daarbij moet ik wel vermelden dat ik eerst voor Leiden koos en toen pas voor rechten. Lang getwijfeld of ik niet liever geschiedenis wilde studeren, veruit mijn meest favoriete en beste vak op middelbare school.

Uiteindelijk 7,5 jaar gestudeerd. Best lang maar een geweldige tijd gehad waar ik ook buiten de collegezalen veel kennis heb opgedaan. Onder andere door 3 jaar als reisleider in Kroatië aan de slag te gaan.

Weetjes….

Ik heb in Rijswijk bij Vredenburch 25 jaar lang de voetbalvelden onveilig gemaakt. Heerlijk om elke zondag op het veld te staan. Helaas lukte het me door het D66 werk niet meer om elke donderdagavond en zondagmiddag beschikbaar te zijn. Sindsdien veel gaan hardlopen, de halve marathon van de CPC inmiddels meerdere malen uitgelopen, en lange afstandslopen zoals de Waalwijkse Kennedymars, zorgen nu voor de broodnodige sportieve ontspanning en inspanning.

Over ontspanning gesproken. Den Haag is prachtig gelegen aan zee en als ik recht mijn straat uitloop sta ik zo op het strand. Heerlijk.

Maar als ik dan toch Den Haag verlaat dan doe ik dat graag samen met mijn man met onze vouwwagen (ja echt). Regelmatig een weekend de natuur in en tijdens zomervakanties trektochten door Europa.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.