Een Deltaplan zonder idee

Onlangs stelde de PVV fractie in Den Haag een reeks vragen aan het College van B&W in Den Haag met als doel een Deltaplan op te stellen voor het behoud van de allochtone bevolking volgens Christelijk, Joods, Humanistische gronden.

Wanneer voel je je ergens thuis?

Kan je je thuis voelen in een straat, stad of land? En zo ja, wat zijn dan de factoren waaraan moet zijn voldaan om je echt thuis te voelen? Hier zijn ongetwijfeld vele (semi-) wetenschappelijke studies naar verricht met net zo veel mogelijke factoren. Waarschijnlijk geeft iedereen er een andere definitie aan.

Wanneer en waar voel ik me eigenlijk thuis? Mijn eigen huis natuurlijk. Zelf lang naar gezocht, gekocht, verbouwd en ingericht. Met partner erbij, helemaal af en een plek waar ik graag naar ben. Ook woon ik nu alweer 7 jaar in Den Haag en ik betrap mezelf er regelmatig op tijdens het fietsen door de stad, lopend door de duinen en zittend op een terras dat ik Den Haag echt als “mijn stad” beschouw. Dat kwalificeert voor mij zeker als thuis voelen. Een lofzang op Den Haag met haar grote verscheidenheid aan buurten, invloeden, geuren en smaken zal ik hier niet loslaten maar dat deze mix bijdraagt aan een levendige, uitnodigende en bruisende stad hoef ik hopelijk niemand te vertellen.

Toen ik afgelopen zaterdag in het AD/HC las dat de bevolking van Den Haag vanaf nu uit meer allochtonen dan autochtonen bestaat  nam ik dat dan ook als een demografisch feitje aan. Alleen, het zorgde er deze week wel voor dat ik me toch minder thuis voelde in de stad.

Dat lag niet aan het bericht maar op de Pavlov reactie die volgde uit Haagse PVV kringen. Maandag kopte hun website dat er een “Deltaplan moet komen voor behoud Westerse Cultuur in Den Haag en Scheveningen“.

Kort samengevat kwam het er op neer dat allochtonen ervoor zorgen dat autochtonen de stad ontvluchten. Ik verzin het niet dat doen zij. Ter plekke. Lees de vragen maar eens door en laat ze even op je inwerken.

Dat er in Den Haag een politieke partij is die geen enkele gelegenheid onbenut laat te schoppen tegen nieuwe Hagenaars vind ik wanstaltig. Dat zij dit doen onder de noemer van Christelijke, Joodse, Humanistische waarden, een belediging voor iedere Christen, Jood, of Humanist. Het ergste vind ik dit voor ons Hagenaars. Ik word weggezet als een zielige bedreigde xenofoob en mijn onderbuurman voor een uitvretende, criminele steuntrekker.

In een stad waar daadwerkelijk zo’n klimaat zou heersen voel ik mij niet thuis.

Maar ik bekijk Den Haag als een huis dat je net hebt gekocht. Voordat je je er echt thuisvoelt moet je flink aan de bak. Met vrienden de muren witten, met familie verhuizen en met je nieuwe buren het glas heffen als je je naambordje hebt opgehangen.

En als het buurjongetje een etterbak blijkt te zijn, de VVE vergadering op ruzie uitloopt of de buren hun tuin als vuilnishoop gebruikt, moeten we die problemen aanpakken met echte oplossingen. Je als politieke partij dan wentelen in aandacht met kreten als “Deltaplan” zonder met één enkel punt te komen waar de bewoners van Den Haag beter van worden dan zijn die zetels in de Gemeenteraad vier jaar lang met lucht gevuld.

Ik heb een paar dagen getwijfeld om over deze vragen van de PVV een blog te schrijven. Aandachten geven of doodzwijgen? Omdat ik merkte dat het me toch niet losliet en me een zeer ongemakkelijk gevoel was toch besloten om in ieder geval de vragen onder jullie aandacht te brengen.

Wat vind jij?

Kunnen dit soort vragen door de beugel of wordt het tijd hier afstand van te nemen, niet alleen door politici maar ook als inwoner van deze stad (of willekeurig andere stad).

Ik ben benieuwd naar jullie reactie.

Bedankt voor het lezen.

Robert

4 reacties

  1. OMG.. heb even de vragen bekeken en dit is wel echt beschamend. Het mooie van Den Haag vind ik de verscheidenheid. En de stad heeft al die mensen nodig. En soms brengt die diversiteit echt wel shit met zich mee, maar de manier waarop deze vragen worden gesteld dragen zeker niet bij aan oplossingen.

    1. Ook vandaag zijn er weer vragen gesteld door Machiel de Graaff van gelijke strekking. Vaak worden ze klakkeloos door de lokale pers als persbericht overgenomen. Waar ik me wel zorgen over maak is de segregatie in de stad. Op welk festival kom je echt de dwarsdoorsnede van de Haagse bevolking tegen?

  2. Het zijn geen vragen, het zijn lijdende zinnen, dat er serieus een antwoord HINT wordt gegeven geeft toch aan dat je er niet vanuit gaat dat de lezers van de ‘vragen’ het beantwoord zoals ze zouden willen…..
    Al moet ik zeggen dat ik zelf ook liever niet naar de Haagse Mart ga, maar dat heeft niks te maken met ‘Medina aan Zee’ (was het maar zo, dan was er iig iets leuks te vinden) maar ik vind het nogal een troep met veel aso’s (en asociaal gedrag heeft, naar mijn idee, niks met geloof of cultuur te maken, daar kies je zelf voor)

    1. bedankt voor de reactie Tim, helemaal mee eens. Ben benieuwd naar de beantwoording van deze “vragen”. Vaak is de manier van beantwoording door het College weer aanleiding voor nieuwe vragen. Een treurig circus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.