Kandidaat Tweede Kamer voor D66

Vandaag is de kandidatenlijst van D66 voor de Tweede kamer verkiezingen gepresenteerd Kijk voor de hele lijst op www.d66.nl .

Ik ben vereerd dat ik een plaats op de lijst heb gekregen. Je vindt mij terug op de bescheiden 41e plek. Met de steun van de leden van D66 die de komende weken mogen gaan stemmen op deze lijst hoop ik natuurlijk nog een hogere positie te bemachtigen. In 300 woorden heb ik mijn kandidatuur moeten toelichten.  Uiteraard geef ik jullie deze graag ook via mijn website:

Beste Democraten,

Mijn naam is Robert van Asten, voorzitter van D66 Den Haag, en als specialist op het gebied van belastingrecht zou ik graag de fractie van D66 in de Tweede Kamer willen versterken.

De krimpende economie zet de overheidsfinanciën flink onder druk. Bezuinigingen en lastenverzwaringen worden doorgevoerd om de gevolgen van de crisis te bezweren.  De instrumenten die worden ingezet liggen voor een belangrijk deel in mijn vakgebied, belastingen.

Een belastingstelsel dat innovatie, duurzaamheid en duidelijkheid voorstaat, draagt bij aan het vertrouwen in een betrouwbare overheid. Als we in de komende jaren ons belastingstelsel slim omvormen kan dit de hefboom zijn voor een sterkere, duurzame economie, precies wat ons land nodig heeft.

Ik wil het belastingstelsel vergroenen en de omslag realiseren van belasting op arbeid naar het belasten van besteding. De ondernemerszin niet langer ontmoedigen door belastingregels maar deze er juist door stimuleren.

Ik heb passie voor mijn vak. Maar daarnaast heb ik ook de eer om voorzitter te zijn van de schitterende Haagse afdeling van D66. Na het organiseren van twee spraakmakende verkiezingscampagnes ben ik samen met mijn bestuur aan de slag gegaan om leden meer betrokken te krijgen bij de inhoud van de partij.

In mijn voorzittersrol werk ik ook nauw samen met onze gemeenteraadsfractie. Fascinerend hoe dit team in Den Haag successen boekt om D66 speerpunten te realiseren. Zij hebben het vuur bij mij daarmee aangewakkerd om als landelijk volksvertegenwoordiger een bijdrage te willen leveren.

Behalve een specialist stuurt u door op mij te stemmen ook een bevlogen D66’er de Kamer in. Wilt u meer van mij weten? Op mijn site – www.RobertvanAsten.nl – blog ik al een tijdje over alles wat mij opvalt in Den Haag.

 Leuker zullen belastingen er ook met mij nog steeds niet op worden, maar het wordt in ieder geval wél Groener!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.