Het wordt vast gezellig

Waar vorig jaar op oudjaarsdag de prullenbakken in de straat nog werden opgeblazen hoeven we ons daar nu geen zorgen om te maken, alles bakken zijn hermetisch afgesloten. Na vanavond kunnen we ons afval dus daar weer gewoon in kwijt. Hopelijk zijn we dat dan niet verleerd want de dichte bakken blijken nu een vrijbrief te zijn om blikjes, zakjes, wikkels etc etc dan maar op straat te gooien.

Wat is dat toch dat een gedeelte van de Hagenaars zich niet verantwoordelijk voelen voor hun eigen stad en minachtend zijn of haar troep op de Haagse keien gooit en op oudjaarsdag en nacht prullenbakken opblaast, bushokjes vernielen en brandjes stichten in portieken, kliko’s en alles wat maar wil branden.

Theodore Dalrymple schreef onlangs een fantastisch boekje over de achtergrond van deze minachting, “Andermans Rotzooi“. Een absolute aanrader om een inkijkje te krijgen in de oorzaak van een achterloos weggeworpen blikje energiedrank.

Voor vanavond is het te laat. Vorig jaar resulteerde de vuurwerkverkopen voor een schadepost van 10 miljoen euro. Met de miljarden bedragen waarmee we het afgelopen jaar om de oren zijn geslagen, Griekse reddingoperaties, steunfondsen etc, in gedachten natuurlijk een “schijntje” maar dit zijn wel zo’n 20.000 prullenbakken of nieuwe ruiten in bushokjes. Betaald door onze “belastingcenten”.

Toch heb ik er wel vertrouwen in dat het vanavond gezellig gaat worden in de stad. Iedereen zag tenslotte de beelden van Prject X in Haren en is zich rotgeschrokken. Iedereen zag tenslotte wat er gebeurd als hulpverleners zich vorig in het nauw gedreven zagen worden door dronken menigtes en iedereen vond het noodzakelijke ME optreden in Ypenburg toch ook beschamend voor de aanstichters? Daar hebben we vast van geleerd en luiden we vanavond zonder wanklank het nieuwe jaar in! Wel een parapluutje meenemen want er zijn schadebesparende regenbuien voorspeld.

Een prettige jaarwisseling!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.