Het begint met een idee

Zet 22 Hagenaars (oké, 21 Hagenaars en één Rotterdammer) met elkaar aan het werk om de stad te verbeteren en je krijgt geheid genoeg input om Den Haag een flinke impuls te geven.

Bij de masterclass Haagse Gemeenteraadspolitiek van D66 werd afgelopen dinsdagavond duidelijk dat steeds meer leden zich interesseren in gemeentepolitiek. Op de derde avond van deze masterclass ging het over ideeën uit de wijk . Met de opgedane kennis over het werk als raadslid, de instrumenten die ze tot hun beschikking hebben en natuurlijk de sociaal liberale bril op storten ze zich op een idee of klacht die ze ergens in hun eigen wijk hadden gehoord en werkten die uit in schriftelijke vragen, moties, persberichten, spreekteksten etc. etc.

Van draaiorgeloverlast tot burgers die hun eigen energie willen opwekken en van vluchtelingen tot tramomleidingen. De diversiteit van de onderwerpen was groot, het niveau over de hele linie hoog!

De bespreking van de opdracht leidde tot menig discussie wat de visie van D66 nou echt zou moeten luiden. Wat kan en mag je van burgers vragen en in hoeverre moet de overheid een rol spelen?

Het is die discussie tussen leden die niet alleen op een cursusavond gevoerd moet worden maar nog veel vaker aan bod zou moeten komen. .

Als bestuur van de afdeling zijn wij continue op zoek naar andere manieren om de discussie in de afdeling te faciliteren en om de ideeën over de stad, samenleving en sociaalliberalisme te stimuleren. Met initiatieven als Pasta & Politics, de vrijdagmiddagborrel en de D-Café’s zijn daar zeer regelmatig mogelijkheden voor. De werkgroepen, avonden van de permanente programma commissie en Great Books club geven weer een verdere verdieping en andere mogelijkheden

We beseffen ons zelf dondersgoed dat er waarschijnlijk nog vele andere manieren zijn. Om die te ontdekken en uit te proberen hopen we dat jij net als de deelnemers aan de masterclass hierover wilt nadenken en ons jouw ideeën voorlegt.

Stuur ons je ideeën via bestuur@d66denhaag.nl of robertvanasten@d66denhaag.nl . Ook als je andere vragen hebt, iets anders wilt delen of aan de slag wilt gaan voor de afdeling, mail of bel ons gerust!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.