Afscheid als voorzitter D66 Den Haag

Beste Haagse Democraten,

Zoals jullie vandaag in de nieuwsbrief van de afdeling hebben kunnen lezen staat de positie van voorzitter vacant bij de afdelingsvergadering op 9 april. Op die dag zit ik voor de laatste keer de AAV voor en treedt daarna af.

Ik licht deze beslissing graag toe.

Hoewel ik inmiddels drie jaar in het bestuur heb gezeten, aangetreden na de gemeenteraadsverkiezingen van 2010, ben ik pas sinds ruim een jaar tot voorzitter gekozen. De eerste twee jaar was ik algemeen bestuurslid belast met de permanente campagne en leidde in die hoedanigheid de campagnes voor de Tweede Kamerverkiezingen in juni 2010 en de Provinciale Statencampagne in maart 2011. Ook was ik een half jaar interim-voorzitter voordat ik door de AAV werd gekozen als voorzitter.

d66vlaggetjesTijdens mijn bestuursjaren heb ik erg prettig mogen samenwerken met mijn mede bestuursleden, met de fractieleden en wethouder, met de besturen uit omliggende gemeentes, met de besturen van Rotterdam, Utrecht en Amsterdam en vooral met de vele leden die zich in de afgelopen jaren hebben ingezet voor de partij. De tomeloze inzet van de campagnevrijwilligers, de werkgroepleden, de leden van de permanente programma commissie, de deelnemers aan de debatcursussen, lezingen, crashcourses en politieke masterclasses hebben mij duidelijk gemaakt dat onze partij leeft in deze stad. Goedgebekt, kritisch, open-minded, geïnteresseerd en opbouwend. Een passende beschrijving zoals ik jullie als D66 leden ben tegengekomen.

folderen Haagse MartNa drie jaren met het bestuur ons beste beentje voor hebben gezet, zwaai ik af als voorzitter in de wetenschap dat meer en meer leden zich inzetten, bereid zijn tijd en moeite te investeren en hun kennis en kunde aan de afdeling beschikbaar te stellen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat met de overblijvende bestuursleden, aangevuld met nieuw talent, de ingeslagen weg probleemloos zal worden voortgezet. En dat is voor mij, als iemand die graag overal controle over heeft, een prettig gevoel.

Ik zwaai namelijk af ongeveer een jaar voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. En dat is natuurlijk niet geheel toevallig.

In 2014 zijn de volgende gemeenteraadsverkiezingen. De stad en D66 staan daarbij voor oude problemen en nieuwe uitdagingen. Bovenal biedt het een nieuwe kans om de ideeën van D66 op het gebied van onderwijs, participatie en vergroening verder vorm te geven.

In 2014 maak ik graag deel uit als D66 vertegenwoordiger in de Haagse raad.

Het proces in aanloop naar de verkiezingen is nog lang en vele keuzes moeten gemaakt worden. Een transparant proces vraagt om een duidelijke keuzes. Op 9 april bereid ik graag het pad voor de nieuwe voorzitter door met jullie tijdens de AAV dit proces, de kaders en de eisen vast te stellen. Met de opdracht die de afdeling dan heeft neergelegd kan mijn opvolger aan de slag. Met jullie inzet zal zij of hij de partij weer naar een volgend niveau kunnen brengen.

Ik bedank jullie voor het vertrouwen dat ik heb mogen genieten in de afgelopen jaren en ik hoop dat vertrouwen ook in de toekomst te mogen verdienen.

Ik reken erop jullie allen te begroeten op de belangrijke afdelingsvergadering op 9 april.

Tot dan!

Robert van Asten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.