Een frisse start voor een positief 2014

Ik heb zin om 2014 ijskoud te beginnen! En dan niet zomaar koud maar Noordzee koud. Zoals de voorspellingen nu luiden is de watertemperatuur 8 graden en de gewone temperatuur op het Kijkduinse strand 5 graden. Met een windje erover…. Brrrrr.

Maar een frisse start kan ik dit jaar goed gebruiken, met een huwelijk voor de boeg en een campagne te regelen mag ik de kop er wel bij houden.

20131224-211932.jpg

Nu zijn er drie manieren om in Den Haag de Noordzee in te duiken op nieuwjaarsdag; Scheveningen, Kijkduin of ergens er tussen in. Die laatste optie lijkt me niet echt aanlokkelijk met genoemde temperaturen zonder toezicht van de Reddingsbrigade… Scheveningen of Kijkduin dan. Op Scheveningen met meer dan 10.000 man draven naar de vloedlijn of op Kijkduin waar maar een kleine groep duikers de dompeling aandurft.

Omdat Kijkduin wel lekker dichtbij is ben ik gaan zoeken naar de ins en outs van die duik. Tot mijn verrassing las ik dat deze duik in het teken stond van een aangrijpende actie. De duikers halen geld op voor het Fonds Zeldzame Ziekten en enkele aanverwante initiatieven waaronder Villa Joep.

Omdat ik nog niet eerder van het Fonds had gehoord (!) ben ik gaan opzoeken wat zij nastreven. Het antwoord is heel simpel. Een aandoening is een zeldzame ziekte als maar 1 a 2 op de 1000 personen er aan lijden. In totaal hebben zo’n miljoen Nederlanders een zeldzame ziekte. Een van de “bekendere zeldzame ziektes” is de ziekte van Pompe. Onlangs nog in het nieuws omdat de ziektekostenverzekeraars erover dachten de medicijnen voor de patienten niet meer te vergoeden.

Helaas is de aandacht voor ziektes waar wellicht niemand in je omgeving mee te maken heeft beperkt. Daarom wordt via inititatieven zoals de Nieuwjaarsduik aandacht gevraagd voor dit Fonds.

20131224-211341.jpg

Samen met enkele D66’ers waaronder Birgül Özmen, Nienke Hedeman en Boy Frank ga ik dan ook op 1 januari het koude water in voor meer onderzoek naar zeldzame ziekten. Nu is het fonds natuurlijk geholpen met mijn 10 euro entree geld maarrrrrrrr… Er is ook voor jullie een mogelijkheid om dit Fonds te helpen!

Nu al heb ik enkele hartverwarmende bedragen binnen! Mag ik ook jullie vragen om een kleine (of grote…) bijdrage via mij speciale sponsorpagina?

En mocht je op 1 januari tijd hebben om mij maar vooral al die kanjers die in Kijkduin een mooie bijdrage bij elkaar gaan duiken aan ge moedigen, zeer welkom! Samen gaan we dan van 2014 een super positief jaar maken met een frisse start!

Van deze plek wens ik iedereen een plezierige jaarwisseling en een gezond, positief en uitdagend 2014!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.