100 dagen onderweg

Was het vorige week zaterdag precies 100 dagen geleden dat de gemeenteraadsverkiezingen zo goed voor D66 uitpakten, vandaag is het precies 100 dagen geleden dat ik tijdens de eerste Raadsvergadering de woorden “Dat verklaar en beloof ik uitsprak en daarmee officieel deel ging uitmaken van de Haagse Gemeenteraad. Supertrots natuurlijk en popelend om met ons nieuwe team te beginnen.

Die 100 dagen grens (die samenvalt met deze druilerige zondagmiddag) is natuurlijk een mooi moment om even om te kijken wat ik de afgelopen periode heb gedaan. Aangezien u, Haagse lezer, mij hiervoor betaalt leg ik daar graag verantwoording voor af.

Op een van de eerste fractievergaderingen hebben we met de fractie gelijk een voorlopige portefeuille verdeling gemaakt. Mij werden de portefeuilles Financiën, Ruimtelijke ordening (grofweg het gebied tussen Laan van Meerdervoort en de kust) en het Spuikwartier toebedeeld. Daarnaast bekommer ik mij de komende vier jaar over mijn eigen stadsdeel Loosduinen en

de Vruchtenbuurt.

Met de rekeningencommissie hebben we de jaarrekening 2013 van de gemeente doorgenomen. Een mooie reis door de gemeente financiën. Door grondig alle stukken door te nemen gelijk een goed beeld gekregen van alles waar de gemeente geld aan besteedt.

Voor zover ik terug kan gaan heb ik de afgelopen maanden hieraan mijn tijd besteedt*:

  • 12 uur – Raads introductie /raadsconferentie 12 u
  • 40 uur – Rekeningencommissie (incl. voorbereiding)
  • 30 uur – Algemene Raadscommissies  (incl. voorbereiden)
    (oa Jaarrekening, wijkcentrum De Kruin en div. bestemmingsplannen)
  • 15 uur – Bijwonen Raadsvergaderingen
  • 60 uur – Fractievergadering en overleg
  • 20 uur – Contacten in de stad
  • 20 uur – Cursussen (VNG Raad op Zaterdag, D66 Gem. Fin en Decentralisaties)
  • 36 uur – Overig (campagne EP, AAV, evaluatie GR2014 campagne etc.)

De afgelopen 100 dagen waren na een intensieve campagneperiode van een klein half jaar best pittig, de geplande vakantietrip door Italië komt dan ook niets te vroeg. Uiteraard gaat er wel een stapel leesvoer mee, in de afgelopen maanden heb ik wel gemerkt dat een goede voorbereiding onontbeerlijk is in de discussie in de Raadszaal en in de stad.

 

Na de zomer verschijnt al snel de begroting voor het komende jaar. Ook zullen dan de eerste vernieuwde plannen voor de inrichting van het Spuikwartier naar de Raad komen. Op Ruimtelijke Ordening gebied is het natuurlijk nooit rustig in Den Haag en al in de zomer ga ik op roadshow langs de diverse clubs, instellingen, verenigingen etc etc in Loosduinen.  Ik heb er nu al zin in en dat is niet gek want de eerste 100 dagen waren al geweldig!

* uiteraard werk ik hiernaast nog (min) 32 uur bij Vistra Netherlands op WTC Schiphol

installatie raad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.