Omdenken! Demonstraties of Vredesloop

Demonstreren of lekker rennen

Maar liefst 7 demonstraties zijn al aangemeld voor zaterdag 20 september in Den Haag. Tegelijkertijd en waarschijnlijk ook het liefst op de zelfde plek. Ogenschijnlijk allemaal reacties op elkaar en op de demonstraties van de afgelopen weken die Pro Gaza, Pro Patria maar vooral Contra de ander. De gemoederen liepen in ieder geval hoog op toen 2 betogingen elkaar naderden maar de politie voorkwam op kundige wijze een confrontatie. Hiermee werden zij wel zelf doelwit van stenen gooiende jeugd. Afgezien van wat bombastisch en overtrokken taalgebruik tijdens de gemeenteraadsvergadering hierover ging het debat toch voornamelijk over het recht van de burgemeester om een demonstratie te verbieden. Inderdaad, een getverderries lastig onderwerp. Terecht mag een demonstratie maar op een zeer beperkt aantal gronden worden verboden. De vrijheid van meningsuiting moet voorop staan. Maar evenzeer terecht wil de burgemeester de bewoners en ondernemers in de Schilderswijk beschermen tegen weer een demonstratie.

Geen prettig idee dat je kinderen buitenspelen terwijl er van diverse kanten beschamende leuzen geroepen worden.

time out

Ook is het idee dat je kind een demonstratie wordt ingetrokken en opgejut wordt mee te doen erg aanlokkelijk. Nee, ik begrijp Van Aartsen wel. Een beetje rust doet alle gemoederen goed.

Maar, natuurlijk hadden ten minste 7 groeperingen geen behoefte aan rust, nuance en een goed debat. Alsof de burgemeester hoogstpersoonlijk de sleutels van de stad aan de IS waanzinnigen overhandigde of de extreem rechtse groeperingen de weg naar de Joodse begraafplaats aanbood, zo snel werden de demonstraties werden aangemeld. En natuurlijk was het Malieveld of Spuiplein niet goed genoeg maar is nu Transvaal aan de beurt. Een beschamende vertoning. Dr. King’s droom van een  “Table of Brotherhood” lijkt even verder weg dan ooit. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat de Burgemeester dit varkentje prima weet te wassen.

 

Ook ik ga tijdens dit protestweekend de straat op. 

Maar niet bij een van de pro/contra  Patria/IS/Gaza/Bezorgde-Burgers-voor-Beter-Weer demonstraties maar bij de Vredesloop!

Op zaterdag 20 september laat de stad zich van een mooiere kant zien. Tijdens het “Just Peace weekend” zullen net als vorig jaar duizenden sportievelingen de Vredesloop rennen langs het Vredespaleis en de Internationale Organisaties.

Vredesloop

Samen met een groep D66’ers hebben we dit jaar gekozen om voor de organisatie Save the Children te lopen. Kinderen een betere toekomst bieden door goede gezondheidszorg en onderwijs te verzorgen. Met miljoenen kinderen die hun 5e levensjaar niet redden een flinke uitdaging waar ik graag aan mee help.

Afdrukken

Help jij ook mee? Je kunt natuurlijk direct donateur worden van Save the Children maar ook gewoon lekker omslachtig geld geven door mij te sponsoren tijdens de 10 km Vredesloop! Euro per kilometer?  Elk hoger of lager bedrag is ook meer dan welkom. Ik leg op elke seconde die ik boven de 50 minuten loop een euro bij (en zal bij een snellere tijd natuurlijk ook lappen!).

Kortom op 20 september lijkt met allerlei demonstraties niet een hele fijne dag te worden. Samen kunnen we een mooi gebaar maken door een mooi bedrag voor Save the Children bijeen te brengen!

Voor jouw bijdrage klik je hier!

http://vredesloop.voorsavethechildren.nl/robertrennt

doe iets

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.