Grote Grutjes mevrouw Klijnsma!

Grote Grutjes!

U verzucht het vaak genoeg en vanochtend in alle vroegte was dat ook wat ik uitsloeg toen ik het AD/HC opensloeg. “Klijnsma houdt vast aan korting van 51 miljoen”.

We hadden het nog zo gehoopt. Nadat een koud en kil verdeelmodel voor de Bijstandsuitkeringen bekend was geworden die de grote steden onevenredig hard zou gaan treffen dat u zou zeggen: “Jeempie, maar zo heb ik dat niet bedoeld”. Een extra structurele korting van 27 miljoen euro krijgt Den Haag minder om mensen in de bijstand van een basisuitkering te voorzien. En dat bedrag kan de komende jaren nog verder oplopen ook.

Niemand die de bizarre negatieve uitwerking van het gekozen model waarmee de pot geld over de gemeenten wordt verdeeld voor de grote steden kon verklaren. Als Haagse Gemeenteraad hebben we onze wethouder Sociale Zaken Rabin Baldewsingh erop uit gestuurd om dit nog eens met u te gaan bespreken. PvdA’ers onderling, daar moest toch wel een sociale oplossing van komen? Ongeduldig waren we. Maar we mochten van een optimistische wethouder “een broedende kip niet storen”.

Vandaag moeten we uit de krant vernemen dat de broedende kip is uitgebroed en slecht windeieren heeft gelegd. U blijft bij de keiharde korting op het Haagse Bijstandsbedrag.

Mag ik u dan het volgende vragen? Kunt u uitleggen waar wij die korting op zouden moeten leggen? Welke gezinnen kunnen wel met een paar honderd euro per jaar minder af? Ik neem aan dat u dit besluit tot extra korting bovenop de bezuinigingen weloverwogen heeft genomen en dat u, zeker met uw Haagse achtergrond, goed weet waar deze 27 miljoen in het sociale domein te halen zijn.

Ik ken u inmiddels als een creatieve denker. Toen iedereen klaagde over korting op pensioenen en AOW kwam u met het idee van een eigen moestuin. Alle Dreutels ! Wat een leuke vindingrijke en out-of-the-box gedachte was dat! Jammer dat niet iedereen een tuin heeft of geld voor een volkstuintje maar goed, het gaat om de creatieve geest. En u, als ereburger van Den Haag, heeft vast wel wat goede ideeën om de 27 miljoen euro bezuiniging op de Bijstand op te vangen.

Laat u het ons weten? Want eerlijk gezegd heeft u ons nu wel tegen de muur gezet.

Jetta Klijnsma - foto Westonline
Jetta Klijnsma – foto Westonline

ps. U kunt natuurlijk ook gewoon de D66/SP motie uitvoeren die de Tweede Kamer (inclusief uw eigen PvdA) had aangenomen en er nog eens héél goed over na denken…

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.