Lunchlink – Vijftien voorspellingen over 2015

Amateur Nostradamussen, Astrologen, “experts” en trendwatchers, iedereen meent wel te kunnen voorspellen hoe de toekomst eruit komt te zien. Vaak krijgen ze de aandacht op het moment van voorspellen en dan kunnen ze het prima uitleggen. (doet me denken aan een cynische quote over de definitie van een goed politicus; die weet vooraf uitstekend uit te leggen waarom een bepaalde weg moet worden ingeslagen en achteraf zeer overtuigend kan verklaring waarom die weg natuurlijk nooit de juiste had kunnen zijn).

Gelukkig is er internet en kunnen we eens kijken wat men in vroeger tijden dacht over het aankomende jaar: NPO Geschiedenis – Vijftien voorspellingen over 2015.

Natuurlijk is het makkelijk om te lachen om de voorspellingen die de plank volledig mis hebben geslagen maar vergeet niet dat er een interessante wereld achter kan zitten. Bijvoorbeeld de voorspelling voor het inwoneraantal van Heerlen. Dat zijn er 20,000 minder dan voorspeld. Wat zijn de gevolgen voor de regio? De voorzieningen voor de inwoners en het toekomstbeeld? Als we dat laatste tenminste goed kunnen voorspellen.

Wel bijzonder is de laatste voorspelling. Zover zit hij er immers niet naast. California is praktisch onafhankelijk als 6e economie ter wereld en de Aziatische invloed is zeer aanzienlijk… #justsaying…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.