Klijnsma straft ons voor goed beleid bijstand | Opinie | de Volkskrant

Vandaag in de Volkskrant het opinie stuk van D66 wethouders Tom de Bruijn (Den Haag) en Jeroen Kreijkamp (Utrecht) over de weigering van Staatssecretaris Klijnsma (sociale zaken, PvdA) om het verdeelmodel van de bijstandsuitkeringen aan te passen.

Dat nieuwe verdeelmodel, dat de gemeentes pas te horen kregen ná het opstellen van de 2015 begrotingen, leidt ertoe dat Den Haag in 2015 27 miljoen minder krijgt dan begroot. De financiële gevolgen laten zich raden. (daar schreef ik al dit blog over: Grote Grutjes)

Waarom weigert Klijnsma de desastreuze gevolgen voor de G4 steden in acht te nemen? Het gebrek aan duidelijke communicatie vanuit het ministerie is stuitend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.