“Groeten uit Den Haag”

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. In de reisgids wordt hoog opgegeven van dat bijzonder kasteel, die majestueuze kathedraal en dat schitterende stadhuis en vol verwachting ga je ernaar toe. Eenmaal aangekomen is van het kasteel, kathedraal of stadhuis niets anders te zien dan steigers en doeken waarmee het gebouw is omhuld. Je camera die je al in de aanslag had om deze prachtige iconen op de foto te zetten en ze te delen met het thuisfront en de hele wereld gaat ongebruikt terug in de tas.

Teleurgesteld druip je af.

Dat is vervelend en kan gebeuren op een vakantie. Terug op de camping of in je hotel is het leed gauw vergeten met een koud drankje aan het zwembad maar hoe zit dat als je een citytrip wilt gaan boeken? Ga je dan nog naar een stad waarvan je weet dat dé bezienswaardigheid niet te bezoeken valt en nauwelijks te bekijken?

Ik zou er in ieder geval nog eens goed over nadenken en mijn bezoek aan die stad uitstellen tot na de renovatie.

In Den Haag is het Binnenhof hard aan een opknapbeurt toe. De brandweer dreigt zelfs het gebouw af te sluiten. Er wordt gesproken over een verbouwing van 5 jaar (als alle politici en personeel in die periode elders gaan zitten) of maar liefst 12 jaar als het parlement wel tussen het bouwstof wil blijven werken.

Er zijn al veel argumenten gewisseld over de 5 jaars en 12 jaars variant. Wat ik alleen nog niet heb gehoord is de impact van een grote, meerjarige verbouwing op de toeristensector in Den Haag.

Den Haag wil deze sector, die al goed is voor 10% van de Haagse werkgelegenheid, jaarlijks met 3% laten groeien, een stevige ambitie. En met enkele troefkaarten in handen zoals de musea, Scheveningen en het Centrum, zeker een haalbare doelstelling. Maar wat gebeurd er als één van de belangrijkste troefkaarten uit het spel wordt gehaald? Blijft Den Haag dan hoog op de lijstjes staan van buitenlandse citytrippers?

Ik wil dat dáár over na wordt gedacht bij het opstellen van het renovatieplan en heb daarom namens D66 het gemeentebestuur hierover aan zijn vestje getrokken!

https://denhaag.d66.nl/2015/07/21/houd-binnenhof-open-tijdens-verbouwing

En als het Binnenhof dan toch ingepakt moet worden, dan maar door Christo, komt het wellicht alsnog goed met de toeristen!

Christo Reichstag

 

En de wethouder zou er natuurlijk helemaal goed aan doen om als wisselgeld voor een niet te bezoeken Binnenhof te vragen om openstelling van de Koninklijke Stallen en Paleis Noordeinde!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.