Buildm – Lego als leesmap

Van Lego kan je alles maken. Maar ook een Leesmap?

Een Netflix voor Lego. Zo wordt dit concept in de markt gezet. Voor een vaste abonnementsprijs krijg je zoveel bouwpakketten van de Deense speelgoedfabrikant als je maar wilt.

Als kind kon in niet wachten op een volgende verjaardag of sinterklaasavond want een nieuwe Lego set stond altijd op nummer 1 van mijn verlanglijstje. Op nummer 2 tot en met 10 ook trouwens. En samen met de kleine “tussendoorcadeautjes” had ik in de loop der jaren aardig wat bij elkaar gespaard. Van ridderkasteel tot politiebureau en van piratenschip tot ziekenhuis. Samen met een bak aan steentjes, poppetjes, attributen en wegenplaten genoeg om urenlang zo niet dagenlang aan een echte Legostad te bouwen. En nadat ik het op zolder had opgeborgen toen ik 13 werd heb ik er nu weer alle lol van als ik met mijn neefje meebouw aan zijn Legodromen.

Terug naar het BuildM concept. Zou ik er gelukkiger van zijn geworden als ik elke week een nieuwe Legodoos had gekregen. Ja natuurlijk! Als kind wil je altijd wel nieuwe dingen. Maar waar ik elk Lego verjaardagscadeau moeiteloos inpaste in mijn bestaande Legostad had het BuildM pakket weer terug de doos in gemoeten om doorgegeven te worden aan een ander kind met dit abonnement. Die nooit gevoelde teleurstelling bezwaart alsnog mijn gemoed.

Dit model werkt wellicht goed bij de leesmap maar toch niet bij Lego?

Maar wie weet. Mijn echte Lego dagen liggen inmiddels alweer 24 jaar achter me. Wie weet wordt dit een knallend succes en dat gun ik de jonge Nederlandse ondernemers natuurlijk van harte!

En blijkbaar is het een gat in de markt voor jonge moeder… Mieke, Anne Marie en Carmen zijn op de website in ieder geval al enthousiast….

“Dankzij Buildm krijgt mijn zoontje nu maandelijks een nieuwe Lego set en is er bij ons thuis geen ongebruikt speelgoed te vinden.” – Mieke (33)

“Mijn twee zoontjes zijn grote fans van Buildm, ze kijken steeds weer uit naar de volgende maand!” – Anne Marie (29)

“Nooit meer stress over een cadeautje, ik ben fan van Buildm!” – Carmen (35)