Kijkduin. 15.45. Strandgasten

Bijzonder beeld, deze vos. Als een fotomodel zit hij (of zij) daar in het zonnetje naast het pad door de duinen ten zuiden van Kijkduin. Ogenschijnlijk mak maar natuurlijk nog steeds een wild dier.

De verhalen van vossen die door de City van Londen lopen of vanuit de bossen rondom Berlijn de Kurfürstendam oprennen doen al langer de rondte. En zet daarnaast de wolven die langzaam weer oprukken richting West-Europa en voor je het weet staat de wisent weer op het Malieveld.

Dat laatste is natuurlijk gekheid maar dat de natuur in en rond Den Haag veranderd, dat staat wel vast. Hoewel we groeien als stad en dus ook meer druk leggen op de groen gebieden rondom de stad zoals de duinbossen blijkt dat we daar toch ook prima samen kunnen leven met deze prachtige dieren. In de nabije toekomst wordt de hele Zuid-Hollandse kuststrook een Nationaal Park daarmee komt dan hopelijk nog veel meer ruimte voor de natuur rond onze mooie stad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.