Kandidaat voor het Lijsttrekkerschap D66 Den Haag

Hardlopend door de duinen, fietsend over de lange lanen en in gesprek met Hagenaars kan ik echt genieten van onze prachtige stad. Maar onze stad staat ook voor grote uitdagingen. D66 is bij uitstek de partij die deze uitdagingen aan kan. Die onze stad sterker maakt. Ik geloof dat wij als D66 het verschil maken en stel me dan ook met volle energie kandidaat voor het lijsttrekkerschap van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.

Den Haag is een stad van veel culturen, afkomsten en achtergronden. In tijden van politiek populisme dat mensen uit elkaar drijft, is het onze opgave om iedereen die hier woont te laten voelen dat ze Hagenaar zijn.  Mijn D66 is een partij die ervoor zorgt dat alle inwoners zich thuisvoelen in onze stad en zich uitgenodigd en uitgedaagd voelen volledig mee te doen aan onze samenleving.

De tweede uitdaging is de omslag in denken en handelen die we moeten maken om een duurzame stad te worden. De afgelopen jaren heeft onze stad onder leiding van D66 al grote stappen gezet, maar onze plannen en ambitie zijn hoognodig om de hele stad mee te krijgen naar een duurzame toekomst. Van de woningmarkt waar D66 huizen energiezuinig maakt, het verkeer waar D66 op kiest voor de fiets en het ov en in de manier waarop wij onze stad inrichten: met veel ruimte voor een groene buitenruimte waar Hagenaars van alle leeftijden kunnen sporten en spelen. Kiezen voor een groene stad is niet alleen goed voor het klimaat, maar levert ook nieuwe banen op in de bouw, bij innovatieve bedrijven die duurzaamheid net als D66 als een kans zien en voor het toerisme.

Daarom heb ik mij kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van onze partij voor de verkiezingen volgend jaar maart. Samen met de steun van een gedreven team (kandidaat) raadsleden, actieve leden en enthousiast campagneteam en met een nieuw en stevig D66 verkiezingsprogramma geloof ik dat we ook in 2018 als grootste partij voor de komende 4 jaar de toon kunnen gaan zetten.

Wil je meer weten wat mijn ideeën voor de stad zijn? Waarom ik lijsttrekken wil zijn? Of heb je zelf ook ideeën voor de stad? Neem dan contact met me op.

Je kunt me ook volgen en berichten via:

Twitter: https://twitter.com/rvanasten

Facebook: https://www.facebook.com/RobertvanAstenD66

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.