Shelter City Den Haag

Vandaag hadden Arjen Kapteijns en ik de eer om Tony uit Kameroen op het stadhuis te mogen ontvangen. Tony is drie maanden in Den Haag in het kader van het Shelter City programma van de Justice&Peace organisatie.

We waren erg onder de indruk van deze ongelooflijk opgewekte en energieke man die in Kameroen ervoor zorgt dat mensen de weg naar de rechtbank kunnen vinden, een recht dat in dat Afrikaanse land flink onder druk staat. Omdat niet iedereen “blij” is met zijn werk en hem dat op bedreigingen kwam te staan kon hij deelnemen aan het Shelter City programma in Den Haag.

Een eye opener was zijn verbazing en bewondering van ons drinkwater. De openbare tappunten in de duinen al helemaal. In zijn stad kwam er voornamelijk bruin water uit een waterput wat dan nog te prevaleren viel boven water uit de rivier.

Hij wilde gelijk weten of hij ervoor kon zorgen dat er een partnerschap gevormd kan worden zodat schoondrinkwater ook daar normaal wordt. Een basisrecht waar wij hier niet eens meer bij na denken.

Dit soort ontmoetingen laten zien dat de investeringen van de gemeente en alle andere partners in het Shelter City programma ongelooflijk belangrijk zijn. Wat GroenLinks en D66 betreft alle reden om dit ook de komende jaren door te blijven zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.