Thorbeckelaan. Vroeger…

Even een Throwback Thursday plaatje van mijn straat, de Thorbeckelaan. Een plaatje uit de tijd dat auto’s nog niet het straatbeeld beheersten en de bomen net gepland waren. Eind jaren ’30 waarschijnlijk.

Bijzonder dat er niemand op straat te zien is. De schaduw van de lantaarnpaal laat zien dat het ongeveer 12 uur is.  Ik kan me niet voorstellen dat de huizen nog niet bewoond zouden zijn. Die oplevering ging vast niet per hele straat. Zit wellicht iedereen binnen aan de middagboterham? Ging dat zo vroeger?

3 reacties

  1. ‘k Heb gewoond op nummer 13 , op de foto is het het eerste portiek rechts , waar de schaduw van de eerste boom het huis raakt , van 1959 tot / met 1970 , lekker huis , alles gelijkvloers , kolenkachel om de cv op te warmen , balkon achter met uitzicht op het Shell tankstationnetje / Fordgarage toenmaals. HTM buslijn 19 door de straat. Oude groenteveiling brandde op een zondagochtend af , deze lag schuin links als ik uit het raam keek , dus aan de andere kant van het water. Zat toen op de Zonnebloemschool op de hoek met de Daal en Bergse laan. Mooie tijd !!!

  2. Had de Thorbeckelaan ooit een andere naam? Ik meende zoiets gehoord te hebben. Dank alvast!

    Misschien de naam van een vrucht of noot?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.