5 redenen om je op te geven als raadslid voor D66 in Den Haag

Vanaf vandaag kan je je opgeven om kandidaat te zijn voor D66 bij de eerstvolgende Gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Ik zelf zit nu 3,5 jaar in deze raad en vind het fantastisch werk. Als lijsttrekker ben ik al verzekerd van een plek op de kandidatenlijst maar ik hoop dat er achter mij een hele lijst zich vult met enthousiaste, gedreven en vastberaden D66’ers. Extra motivatie nodig? Hier mijn 5 punten waarom ik het vak van raadslid zo bijzonder vind.

 1. Leren Leren Leren

  Als onderwijspartij zijn wij natuurlijk voor een Leven Lang Leren. En dat gaat zeker op als je raadslid bent. Het zullen weer 4 jaar worden waarin je effectief leer debatteren, kritisch vragen stellen (en nog een keer doorvragen en nog een keer doorvragen), opiniestukken schrijven, onderhandelen, je ideeën verkopen, begrotingen lezen op zo’n manier dat jij toch ergens een potje vindt voor een belangrijk onderwerp.

 2. Verrassen

  Denk jij dat je Den Haag al kent? Dat dacht ik ook maar na 3,5 jaar word ik nog steeds verrast door een nieuw, onbekend stuk Den Haag. Van bijzondere buurttuinen tot jongerenprojecten en van nieuwe circulaire bedrijfjes tot een kijkje achter de schermen bij oude Haagse familiebedrijven. Meelopen met de politie, rijden op een brandweerwagen en trams. Allemaal reuze inspirerend en deze ervaringen komen je altijd weer van pas.

 3. Ontmoeten

  Als raadslid ben je 1 van de 45 vertegenwoordigers van maar liefst 525.000 Hagenaars, en dat worden er in rap tempo meer. En Hagenaars zijn een bijzonder volkje! Je zult ze niet allemaal gaan spreken maar velen weten met hun verhaal jou te bereiken en natuurlijk ga jij ze ook opzoeken. Van de buurtvaders in Laak tot de wijnboeren in Spoorwijken. Van de doorzetters van Plan B op Ockenburgh en Bethel Blijft tot schooldirecteuren, mensenrechtenverdedigers en vooral heel veel inspirerende vrijdenkers!

 4. Bepalen

  Ik noemde het net al bij “leren”, je doet al die kennis op om in te zetten op jouw dossiers. Straks ben jij woordvoerder op de ouderenzorg, bouwprojecten of verkeer. Dan ben jij in de fractie de persoon om keuzes te maken over hoe we ouderen de juiste thuiszorg geven, of een bouwproject juist wel of niet door mag gaan of welke type trams we gaan aanschaffen… Dat is een hele verantwoordelijkheid en de fractie vertrouwt jouw oordeel. Daarnaast stem jij elke raadsvergadering weer over flink ingrijpende zaken. Als 1 van de 45 ben jij namens 525.000 Hagenaars de baas in de stad.

 5. Waarmaken

  Je hebt idealen! Die wil je waarmaken. Je hebt heel goed nagedacht over Waarom jij raadslid wil zijn en vanaf 21 maart 2018 heb jij een agenda liggen met punten die jij wilt gaan waarmaken. Alles wat je ziet of hoort gaat bij je door een sociaal-liberaal filter en op basis daarvan bepaal je je actie. En het geeft en geweldig gevoel als je na een lang proces in de Raad met heel hard werken die zaken voor elkaar hebt gekregen waarvoor je in de Raad bent gekomen!

Spreken deze 5 punten je aan? Ga dan naar

D66 Den Haag zoekt kandidaat-raadsleden voor GR2018!

En bereid je aanmelding voor de kandidatenlijst vast voor! Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.