24 manieren om Den Haag door een camera te zien…

Wat een geweldige avond! 24 teams hebben in 72 uur alles gegeven om een film te maken die Den Haag zo goed mogelijk in beeld brengt. Tijdens de premiere avond in Pathe Buitenhof waren de 10 beste inzendingen te zien en werden de eerste Haagse Oscâhs uitgereikt.

In oktober 2015 brachten we als D66 het plan naar voren om een filmwedstrijd voor jonge Haagse makers op te zetten. Wij wilden Haags Talent een podium geven en tegelijkertijd de stad op het filmdoek krijgen. Wij vinden Den Haag namelijk prachtig en willen dat met de hele wereld delen!

De wethouder Karsten Klein omarmde het idee en toen Stephan Evenblij zich bij de gemeente meldde met een soortgelijk idee was de match daar! 72hrs The Hague Film Contest. Stephan zette samen met het team van Den haag Citymarketing van Ernst van den Berg een strak concept neer en maakte een geweldige trailer en toen konden de teams aan de bak.

Gisteravond zat ik in de jury samen met Ing Lim, de Haagse Filmcommissionair en Martin Koolhoven, bekend regisseur van oa Oorlogswinter en Brimstone. In het weekend hadden we alle inzendingen al kritisch bekeken en een top 10 gekozen. Tijdens de premiere avond hebben we de uiteindelijke winnaar Desperaat gekozen. Zeezicht en Burtman kregen een eervolle vermelding en de aanmoedigingsprijs.

Deze contest is een prachtige creatieve aanvulling op Den Haag. Natuurlijk gaan we zorgen dat dit een vervolg krijgt. Er zit zoveel talent in de stad, dat schreeuwt om een podium op het grote doek! Zelf vind ik het heel mooi om te zien dat een idee dat je inbrengt in de Raad uiteindelijk uitmondt in zo’n prachtige filmcontest.

Tip: Via de Facebook pagina van 72hrs The Hague kan je alle inzendingen zelf ook bekijken. Popcorn erbij en genieten maar! De foto’s van de premiere en van de opnames kan je hier terugkijken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.