Vijf voor het Weekend

Hoi!

Zoveel leuke reacties gekregen op deel 1 van deze wekelijkse serie dat de tweede aflevering niet kon achterblijven. Weer 5 dingen die ik gehoord, gezien en gelezen heb die ik graag met jullie wil delen.

Ben benieuwd wat jullie er van vinden, laat het me vooral weer weten, hier of op social media.

.1 Column van het jaar!

Wat voor last hebben worstelende christenen van een meeroudergezin?”Dat is de titel van de column van  in de Volkskrant. De juridische positie van meeroudergezinnen is niet goed geregeld, tijd om dat bij deze kabinetsformatie dus wel te doen. Maar daar denken CU en CDA anders over. Waarom eigenlijk…. Lees de ijzersterke column hier.

.2 Hoopgevend

Het filmpje komt de afgelopen maanden in verschillende golven voorbij  maar de boodschap is te mooi om niet te blijven delen. Deze Indiase man plant eigenhandig het bos terug en brengt daarmee ook het leven terug. Zo kan je zien dat iedereen het verschil kan maken.

.3 Leestip: Wangs vs De Wereld

Nog een feelgood momentje maar dan in boekvorm. Wangs vs. De Wereld zag ik deze week liggen bij Paagman en gelijk gelezen. Heerlijk boek!

[bol_product_links block_id=”bol_59adb3b900aff_selected-products” products=”9200000075538283″ name=”Wangs vs. de wereld” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

.4 Beetje zomergevoel

September staat alweer voor de deur en dat betekent dat de zomer op zijn laatste benen loopt…. Daarom zocht ik nog wat zomergloed in een de mooiste travel accounts van Instagram. Bekijk hier die TOP 25. Mijn mooiste vakantieplaatjes uit Portugal en Spanje vind je trouwens ook op Instagram: Robert_Den_Haag .

.5 Terug de studiebanken in

Wat een toptijd leven we nu. Alle informatie die je zoekt is voorhanden en als je dieper een onderwerp in wilt duiken kan dat ook via de vele MOOCs die universiteiten aanbieden. En het mooie is dat je kunt kiezen uit universiteiten van de hele wereld. Op dit moment volg ik: “The City and You: find your best place” van de Universiteit van Toronto.  Deze cursus wordt gegeven door Richard Florida, de absolute goeroe op het gebied van sociale geografie. Wil je ook weten wat hij The New Urban Crisis noemt? Neem dan een kijkje op de site van Coursera (ook voor andere gave opleidingen)

Hoop dat je een heel lekker weekend zult hebben en laat vooral weer laat weten wat je van deze top 5 vond!

Groet Robert

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.