Vrijdag om 5!

Hi!

Even een ander soort blog dan je van mij gewend bent maar laten we eens wat nieuws proberen nietwaar. Voortaan op vrijdag een 5 dingen uit mijn week die ik graag met jullie deel. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en reageer dus vooral.

1 Dit was gaaf om te zien:

Ik werkte mijn ontbijt naar binnen terwijl ik wat op Youtube aan het kijken was en stuitte op de Tegenlicht Kort aflevering met Thomas Rau over “het einde van bezit”

Ontzettend slimme man die zich afvroeg waarom bedrijven producten verkopen die zo snel mogelijk kapot moeten gaan (anders kopen we geen nieuwe stofzuiger/lamp/TV). Hij draait het hele concept van producten en diensten door elkaar en ik was flink onder de indruk. See for yourself!

2 leestip! 

Vers van de pers vandaag, het stuk in het FD over Het vervoer van de Toekomst. Nee nog geen vliegende auto’s, hooverboards of beam me up, scotties maar wel doordenkertjes over hoe we de komende jaren vooruit blijven komen.

3 Gaaf in de stad

Het was even fietsen van Loosduinen naar Ypenburg maar op de zonnige woensdagochtend was het geen straf om naar het huttenbouwkamp van YMCA te gaan om daar 200 jongens en meisjes druk te zien timmeren en zagen aan hun hut. Helaas voor hun viel de overnachting letterlijk in het water maar de pret was er vast niet minder onder!

4 On air

Met het eerste lijsttrekkersdebat werd het politieke seizoen bij Omroep West afgetrapt. Natuurlijk weer op het fietsje de Vliet over naar de studio en in debat met collega’s van PvdA, VVD, CDA en GdM.  Terugluisteren kan via deze link. En kijken via deze.

5 Het coolste idee

Ik ben nogal een fietsfan en daardoor volg ik via twitter veel accounts over fietsen (heb ik een handige lijst voor aangelegd, click hier = handig!) Deze week kwam ik iets leuks tegen. Je moet weten dat ik ook een flinke Berlijn fan ben dus toen ik dit idee tegenkwam was ik gelijk verkocht. Een nieuw fietspad onder de spoorlijn die al 100 jaar op een verhoging dwars door de stad loopt! Dit moet je zien!

Dit waren mijn 5 positieve punten van deze week. Laat me weten wat jouw 5 verrassende, leuke, inspirerende momenten zijn via de comments op site, via Twitter of Facebook.

Fijn weekend allemaal,

En waarom ook niet. Prima plekje nog voor een quilty pleasure tijdens het festivalweekend van Lowlands…

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.