5 op vrijdag (#5)

Een nieuwe “5 op vrijdag”  met deze week weer 5 mooie, ontroerende, inspirerende filmpjes, boeken, liedjes etc.

.1 Hoe zie jij jouw straat het liefst?

Deze week staat in het teken van Parkeren. Op woensdagochtend het parkeerdebat in de Haagse gemeenteraad, donderdagmiddag het stadsdebat van Platform Stad over parkeren en vrijdag ParKing Day in Den Haag. Waar ik me namens D66 voor inzet? Kijk dit korte filmpje dan even:

.2 ParKing Day

Gelijk door op het parkeren thema… Wat zou je kunnen doen als de auto wat minder plek in zou nemen? Op wereldwijde “Park(ing) day” dag worden talloze parkeerplaatsjes omgetoverd tot parkjes, fitnessplekken, speeltuintjes, loungeplekken etc. etc. Vandaag staan we in de Prinsestraat met ons eigen plekje maar hier zie je een filmpje uit Miami (daar hebben ze lekkerder weer…

.3 De ohrwurm van de week

Op de een of andere manier zit dit nummer in mijn hoofd en ik krijg het er niet uit… Wellicht zo:

.4 Indrukwekkend…

Dit boek komt echt heel hoog op mijn verlanglijstje dit najaar. Over de laatste natuurvolkeren op de aarde. Treurig en Trots tegelijk

[bol_product_links block_id=”bol_59bae749b1d29_selected-products” products=”9200000014089016″ name=”Before they pass away” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

.5 dit weekend zeker doen:

Op naar het Gemeentemuseum in Den Haag voor de tentoonstelling Rumoer in de Stad. Want van een beetje levendige stad hielden ze vroeger ook wel!

Goed weekend alvast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.