5 op vrijdag (#6)

Tis weer vrijdag! ik heb weer 5 filmpjes en verhalen gelezen deze week die ik graag met jullie deel!

Veel leesplezier

.1 Dit is het einde…. 

De wereld vergaat… maar nu echt. U heeft nog tot morgen dus maak er wat van deze laatste onbezorgde vrijmibo want daarna wordt het minder en minder. Lees dit maar eens . Overigens, ik heb ooit een (toen) fantastische film gezien met het thema, wat doe je als je weet dat de wereld vergaat? Ik heb hem teruggevonden! Zeker de moeite waard:

2. Who’s your city?

Wel eens nagedacht in welke andere stad je eigenlijk zou willen wonen en werken? Richard Florida heeft een model ontwikkeld om te zien of je die stap ook daadwerkelijk zou moeten zetten. Ik zou in ieder geval voorlopig maar even in Den Haag moeten blijven…  En jij? https://www.creativeclass.com/_v3/whos_your_city/place_finder/

3. Prinsjesdag

Altijd weer een Haags hoogtepunt op de derde dinsdag van september, de tocht van de glazen koets. De beelden zijn natuurlijk ook ideaal voor een beetje satire…. Klassiekertjes:

4. Dromen van de toekomst (voor als de wereld toch niet vergaat)

We kijken misschien wel te weinig vooruit. Durven te weinig te dromen. Kortom tijd voor nieuwe vergezichten. Lees: De Correspondent.

5. Nooit meer 3 oktober….

Ok.. drie oktober wordt het nog wel vaker… Maar de zanger van het meest Leidse lied is niet meer… Deze week overleed Cees Bergman. Ik ken hem vooral als Rubberen Robbie en natuurlijk Ome Henk. Als eerbetoon 2 hoogtepuntjes…

Fijn weekend alvast!

robert

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.