De weekend Vijf

Natuurlijk ook deze week weer 5 artikelen, filmpjes, foto’s die mij deze week raakten.

.1 Zien wat je niet ziet…

Ik ben groot fan van Hans Aarsman, fotograaf, en in de Volkskrant bekend van de Aarsman Collectie. Hij pakt een pakkende foto en interpreteert wat het beeld op het eerste oog niet prijsgeeft. Grasduin ook eens door het archief van de collectie: 

New cars are seen in a parking lot of the Brilliance factory in Shenyang, in China’s northeast Liaoning province on July 17, 2017.China posted better-than-expected growth in the second quarter, official data showed on July 17, but authorities warned that the world’s second largest economy faces external and internal risks. / AFP PHOTO / STR / China OUT

.2 Last week tonight

Nog iemand die je op een hele bijzondere manier naar zaken laat kijken is John Oliver in zijn show Last Week Tonight. Als een Brit het nieuws in de VS becommentarieerd weet je al dat je een goede dosis Engelse humor erbij krijgt. Combineer dat met zijn humor, snelheid en doeltreffendheid en je bent fan voor het leven. Hoewel zijn commentaar op het presidentschap van Trump geweldig zijn is een “gewoon” onderwerp als Nuclear Waste ook een topper:

.3 Als meubels zouden spreken

Hoe houd je een stad leefbaar? We breken er vaak ons hoofd over. De openbare ruimte moet in ieder geval de hele dag door gebruik van worden gemaakt.

.4 Warm he?

Net in de week dat de hemelsluizen zijn opengezet en de zomer weer heel ver weg lijkt las ik een stuk over hitte eilanden in de stad en de gevaren voor ons allemaal. Lees het hier.

.5 Ik lust geen water

Bonk met mijn hoofd op tafel. En opnieuw. En opnieuw….

,,Mijn zoon komt huilend thuis: ik lust geen water”, zegt vader Kevin Rovers. ,,Dat hoeft hij van mij ook helemaal niet. Water is voor honden.” 

Dat was het voor deze week. Volgende week natuurlijk weer 5 items. Laat me vooral weten wat jij komende week voor bijzondere stukken leest, ziet of hoort!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.