Nationale Sportweek – Rechtop in de wind

Deze week staat volledig in het teken van Sport. D66 is er van overtuigd dat lekker bewegen zorgt voor een betere gezondheid en dat je lekker in je vel zit. Tijdens de Nationale Sportweek wordt geprobeerd om iedereen die nog niet zoveel beweegt enthousiast te krijgen.

En ik help daar graag aan mee!

Ik heb 25 jaar gevoetbald bij Vredenburch in Rijswijk maar op mijn dertigste werd het tijd voor wat anders, helaas te weinig tijd voor een teamsport. Sindsdien gefitnisst, lange afstanden gewandeld, gefietst maar vooral veel hardgelopen.

Binnenkort komt de Vredesloop er weer aan. 10km hardlopen langs alle Haagse gebouwen die met Vrede en Recht te maken hebben waaronder het Vredespaleis. Tijd om weer flink te trainen.

Mijn favoriete rondje is door de Haagse duinen in het Westduinpark. Ken daar inmiddels alle paadjes, duintoppen, klimmetjes en uitkijkpunten. Elke keer weer een beloning om van een duintop de zee en de stad te kunnen zien.

Wellicht kan je wat inspiratie gebruiken om ook de wandel- of hardloopschoenen aan te trekken en daarom in dit blog wat foto’s van mijn rondje bij zonsopkomst

Tijdens de Nationale Sportweek kan je een hoop sporten zelf proberen. Maar je kan ook als mooi moment gebruiken om weer in beweging te komen. Ga er deze week ook op uit en ga rennen, wandelen of fietsen door de Haagse groengebieden, probeer wat nieuws in de grootste Boulder hal van Nederland in Loosduinen of ga flink los in de fitnessklas.

En laat je vooral niet tegenhouden door de storm. De Haagse kust bij een herfststorm is namelijke een prachtig gezicht en een beetje tegenwind overwinnen geeft alleen maar meer voldoening (maar let natuurlijk wel op voor vallende takken in het bos).

Veel sportplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.