Het begint met goed Onderwijs!

Onderwijstour ?

Deze week stond volledig in het teken van het Haagse Onderwijs. D66 levert al 8 jaar de wethouder op deze zo belangrijke portefeuille en in die tijd zijn al belangrijke successen geboekt op het gebied van het verbeteren van zwakke scholen, vroegtijdig schoolverlaters en de groei van de universiteit. Het Haagse onderwijs staat er met talloze excellente scholen, prachtige schoollocaties en goed opgeleide docenten.

# Een veilige school?

Deze week sprak ik met Michael Krul, directeur van stichting De Brede Buurtschool over de meerwaarde van Kindcentra en brede buurtscholen. Ik nam een kijkje bij Basisschool De Grote Beer om daar ter plekke de gevaarlijke verkeerssituatie op te nemen. ?  ?

De directeur liet me ook vol trots hun bijzondere taallab zien waar kinderen extra taalles krijgen. Erg belangrijk in een wijk als Moerwijk.

# Meester Robert….?

Op dinsdag liep ik een ochtend “stage” bij de kleutergroep van Basisschool Het Startpunt in de Schilderswijk om eens mee te maken hoe een lesdag van deze jonge leerlingen er uit ziet. En alleen al in deze vier uur kwam zoveel lesstof voorbij dat ik stiekem een beetje jaloers op ze werd! En als “meester Robert” kreeg ik het gevoel er al helemaal bij te horen!

# Energie op het MBO ?

Donderdag was het tijd voor de oudere leerlingen van het ROC Mondriaan in Leidschenveen, Klein uurtje fietsen vanuit Loosduinen maar zeer de moeite waard. De energieke mensen van het ROC vertelden honderduit over hoe zij de leerlingen een opleiding willen geven die goed is afgestemd met hun toekomstige werkgevers. En wat een leuke school met actieve leerlingen.

# Excellente school in de Schilderswijk?

Vrijdag tenslotte sloot ik de week af tijdens de Schilderswijk Bewonerstour met een bezoek aan het Johan de Witt college. Een VMBO opleiding die zich Excellente School mag noemen, iets waar we echt trots op mogen zijn.

Deze week liet mij vooral zien hoeveel mensen er echt gepassioneerd aan het werk zijn in het onderwijs. Het is natuurlijk ook een prachtig vak!

Wat mij betreft ligt daar komende jaren de uitdaging: zorgen dat we genoeg leraren voor de klas hebben staan en het dreigende tekort dus gaan bestrijden. Want goed onderwijs begint met voldoende goede en gemotiveerde leerkrachten!

#OnzestadJouwtoekomst #D66krijgthetvoorelkaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.