Zee aan Mogelijkheden

In de sfeervolle en passende omgeving van het Paard in Den Haag presenteerde ik mijn Cultuurnota voor de komende vier jaar. Met veel aandacht voor diversiteit in programmering, publieke en personeel wil ik dat de culturele sector de afspiegeling vormt van de Haagse bevolking waarmee de spiegel die kunst haar bezoekers wil voorhouden zo goed mogelijk kan worden ingezet.

Daarnaast zet ik in op een cultureel gezonde sector met sterke instellingen die hun personeel en artiesten goed betalen.

Onze sector is een geweldige. Topinstellingen en wijktheaters, complete ketens van jeugd en amateurs naar wereldtop. Musea met stukken waar bezoekers van de hele wereld voor naar Den Haag komen, een sterk opkomende urban scene, een filmhuis dat internationaal prijzen wint voor de programmering, interessante festivals en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat wil ik versterken en met dit meerjarenplan waar ook 1 miljoen per jaar extra voor is uitgetrokken en dus jaarlijks 62,3 miljoen bevat heb ik er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.

Lees hier meer over de nota: https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/nieuws/pers/kunst-en-cultuur-in-den-haag-een-zee-aan-mogelijkheden.htm

Pers:

Omroep West:

https://www.omroepwest.nl/nieuws/3859396/Subsidiekorting-dreigt-voor-Haagse-culturele-instellingen-die-niet-divers-zijn

AD/ Haagse Courant

https://www.ad.nl/den-haag/nieuw-kunstenplan-maakt-cultuur-breder-toegankelijk-ooievaarspas-voor-allen~a30e01de/

Den Haag Centraal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.