Dag van de Stad – Den Haag

Dit jaar vond de Dag van de Stad plaats in Den Haag en mocht ik de conferentie over de toekomst van de Nederlandse steden openen als gastheer.

In mijn speech ging ik in op het belang van de sociale infrastructuur van een stad zoals Bibliotheken, sportveldjes en pleintjes. Dat zijn de plekken waar stadsbewoners elkaar ontmoeten, contacten leggen en zo een netwerk opbouwen waar in slechte tijden op terug te vallen is.

Nu er flink moet worden gebouwd om alle Hagenaars en nieuwkomers te voorzien van betaalbare woningen komen die plekken onder druk te staan. Een veldje wordt opgeofferd voor een nieuwe woontoren, het pleintje wordt een grote commerciele zone met terrassen en auto’s en de bibliotheken dreigen het kind van de rekening te worden nu de begrotingen van gemeenten onder druk komt te staan.

Mensen bij elkaar brengen die het samen goed hebben, dat is volgens mij de reden om te blijven werken aan onze steden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.