De baas op straat

Donderdagavond ging ik mee in Segbroek tijdens een grote handhavingsactie van politie, belastingdienst, HTM, gemeente, horeca controleteam en de dienst parkeren. Erg interessant om al deze mensen gezamenlijk aan het werk te zien tijdens zo’n avond. En juist doordat er op zo’n avond goed wordt samengewerkt kan elke overtreding gelijk worden gecontroleerd en beboet.

Team Parkeren op controlepad

Verslag van deze avond: “In actie voor een veilig en leefbare Regentesse- en Valkenboskwartier”

“De gemeente Den Haag, politie, brandweer en HTM hielden op donderdag 17 september een grote handhavingsactie in de wijk Regentesse- en Valkenboskwartier. Tijdens de actie was in het bijzonder aandacht voor de Weimarstraat. De diensten trokken signalen na van bewoners, ondernemers en professionals over overlast, misstanden en mogelijke criminaliteit. Tijdens de actie heeft de politie in totaal 9 personen aangehouden. Bewoners en ondernemers van de omgeving van de Weimarstraat zetten zich in voor een veilige en leefbare wijk en zijn met politie en gemeente in gesprek over hun zorgen over de leefomgeving.

Wethouder Van Asten was aanwezig bij de actie om zelf te zien wat gemeente en politie tegenkomen in hun werk. Verschillende bewoners gingen met hem in gesprek en gaven aan tevreden te zijn met het optreden van de diensten en zich gehoord te voelen.-Voertuigcontrole en verkeersveiligheid-De politie controleerde samen met belastingzaken van de gemeente Den Haag en het gemeentelijk parkeerteam honderden voertuigen uit de wijk.

Belastingzaken heeft € 32.532,– geïnd aan openstaande belastingschulden. In de wijk staan nog 14 voertuigen nog met een wielklem. De politie heeft in totaal 163 bekeuringen tijdens de verkeerscontrole opgelegd. Tijdens de verkeerscontrole zijn ook veel scooters gecontroleerd. Mensen zijn beboet voor huftergedrag zoals te hard rijden of rijden onder invloed. Hier zijn twee personen voor aangehouden. Ook zijn boetes opgelegd omdat het voertuig niet voldoet aan de eisen. Opvallend was dat meerdere mensen reden zonder rijbewijs. Er zijn ook twee personen aangehouden omdat zij op een gestolen scooter reden. Het parkeerteam en de brandweer controleerden auto’s op fout parkeren. Zij constateerden dat het druk was, maar iedereen wel netjes geparkeerd stond. Hierdoor was de bereikbaarheid en doorrijdbaarheid voor de hulpdiensten goed. Helaas hebben veel autobestuurders niet betaald voor hun parkeerkosten. Het parkeerteam heeft hiervoor 107 boetes moeten opleggen.

-Controle openbaar vervoer-

De controleurs van de HTM hebben tram 12, 3 en 4 gecontroleerd met honderden passagiers. Van de HTM kregen 26 reizigers een boete van €55. Zij konden geen geldig vervoersbewijs laten zien. Hiernaast zijn meerdere passagiers gewaarschuwd voor het niet juist dragen van een mondkapje. In het openbaar vervoer is dit al een aantal maanden verplicht. Tijdens de controle van de HTM werden de controleurs beledigd door een dronken persoon. Hij is door de politie aangehouden voor openbaar dronkenschap. Wethouder Van Asten (mobiliteit) vindt een prettige en veilige reis in de stad belangrijk en waardeert de inzet van de HTM-controleurs.

-Horecacontroles-

Politie en gemeente krijgen veel signalen van overlast vanuit de horeca. Tijdens de actie zijn 6 horecazaken bezocht, waarvan de meeste een officiële waarschuwing krijgen omdat zij niet voldoen aan de vergunningsvoorwaarden. Zo was in één onderneming de leidinggevende afwezig en een ander had zijn vergunning niet op orde.

-Supermarkten en avondwinkels-

Een team van politie en handhaving gingen met elkaar op pad om controles uit te voeren op bijzondere wetten. Denk hierbij aan de Wet Wapens en Munitie, Geneesmiddelenwet en de Drank- en Horecawet. Zij hebben 5 winkels gecontroleerd waar zij verschillende producten in beslag hebben genomen, waaronder illegale medicijnen. Ook hebben zij namaakspullen in beslag genomen. De eigenaren ontvangen hiervoor een boete van het OM.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.