De bieb, wie is er niet groot mee geworden?

Iedereen weet het nog wel, met je vader of moeder naar de bibliotheek om nieuwe boeken uit te zoeken. Die eindeloze rijen boeken, het invullen van het uitleenkaartje of later het laten scannen van je boek en je biebpasje. Eindeloos leesplezier nam je mee naar huis als je het verder wat stille, donkere pand verliet.

Die bieb bestaat niet meer.

De bibliotheek is de afgelopen jaren al flink veranderd. Van een plek waar mensen voornamelijk kwamen om boeken te halen is het nu de plek waar mensen studeren, voorstellingen bezoeken, met vrienden afspreken, cursussen volgen, taalles krijgen, een debat bijwonen en er aan mee doen en nog heel veel meer. In de 14 (binnenkort 15) Haagse bibliotheken worden jaarlijks 12.000 activiteiten georganiseerd!

Maar we willen door. Een bibliotheek van de toekomst neer zetten waar iedereen zich welkom voelt en weet dat hij of zij er altijd een beetje slimmer, energieker en positiever vandaan komt. Daarom hebben we een nieuwe Visie op de Bibliotheek gepresenteerd: “Bibliotheek in Beweging“.

Daarin hebben we ook opgenomen dat we graag weer een wijkbibliotheek in Benoordenhout, Moerwijk/Spoorwijk en de Binckhorst/CID willen hebben. Zo kunnen we iedereen op loopafstand die plek bieden die iedereen weer een stapje vooruit helpt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.