De Centrale Bieb op de schop

In het coalitie akkoord hebben we geld vrijgemaakt om de Bibliotheek op het Spui een forse make over te geven. Onlangs vierde de bieb nog haar 25 jarig bestaan op het Spui en in deze tijd is er eigenlijk op de hogere verdiepingen nooit iets veranderd.

Omdat de wensen van de bezoekers wel veranderd zijn hebben we Mecanoo, het Delftse architectenbureau van Francine Houben, gevraagd om een masterplan te maken. Zij zijn natuurlijk zeer bekend van de bouw van diverse bibliotheken waaronder die in Tilburg en Birmingham en de renovaties van de bibliotheken van New York en Washington (tip: kijk de Avro/TROS docu over de NYC library)

Ze hebben een prachtig plan gemaakt wat ervoor moet zorgen dat het aantal van 1,1 miljoen bezoekers verder kan stijgen doordat alle Hagenaars zich welkom voelen in de Bieb en weten dat er altijd wel iets te doen is voor hen. Van meer studieplekken en leslokalen tot muziekoefenruimtes, een debatpodium en ontmoetingsplannen. Lees hier meer over het Masterplan: https://www.mecanoo.nl/News/ID/516/Mecanoo-designs-masterplan-for-The-Hague-Central-Library

beelden: www.mecanoo.nl
beelden: www.mecanoo.nl
beelden: www.mecanoo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.