Een paleis voor Bouwlust

Het werd door de bewoners zelf hoog op de politieke agenda geplaatst, een nieuwe vestiging van de bibliotheek in Bouwlust. Na de sluiting in 2012 van de oude vestiging was de wijk met alleen een beperkte buurtbieb in een school matig bediend en dat terwijl een bibliotheek echt een verschil kan maken in de ontwikkeling van alle buurtbewoners, jong en oud!

Bij de coalitie onderhandelingen kregen we het voor elkaar, een bedrag voor de inrichting en de jaarlijkse exploitatie werd geregeld. Nu moesten we alleen op zoek gaan naar een geschikt pand. De oude lokatie bleek niet mogelijk en eigenlijk ook niet wenselijk. Toen kwam het wijkcentrum Bouwlust op ons pad. De grote groene kubus op de hoek van de Bouwlustlaan en de Eekhoornrade. In dat gebouw zat al Mooi/Welzijn maar met goede afspraken over het dubbel gebruik van ruimtes kan de Bieb daar makkelijk in worden geplaatst.

Van de samenwerking met Mooi/Welzijn en de Bibliotheek heb ik hoge verwachtingen. Juist door alles wat met ontwikkeling van mensen te maken heeft op 1 lokatie aan te bieden kunnen we van deze plek echt de spil van de buurt maken. Een bibliotheek is immers zo veel meer dan alleen de plek waar je boeken kunt lenen.

De komende maanden wordt er hard geklust om de ruimtes geschikt te maken voor de bieb en samen met de wijkbewoners gaan we bespreken welke programmering van de bibliotheek het beste aansluit op de wensen van de buurt. Geen enkele wijk is immers hetzelfde dus waarom zou de bibliotheek dat wel zijn?!

In januari zwaaien de deuren dan echt open voor bezoek. Een belangrijk moment voor Bouwlust en een bewijs dat je als bewoners samen met de politiek echt wat voor elkaar krijgt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.