Veilig naar School

Maandagochtend iets voor half negen. De eerste schoolbel heeft al geluid en een nieuwe lesdag op de basisschool gaat bijna weer beginnen. De laatste leerlingen komen de straat in gehold en gefietst richting de school. Dan racet er ook een auto de straat in. Ook daarin een vader met een leerling die haast hebben.

Vlak voor het schoolplein kan de auto nog net remmen voor een kind dat tussen de geparkeerde auto’s de straat oprent op weg naar de deur van de basisschool….

Onveiligheid bij scholen ontstaat altijd doordat in een korte tijd honderden leerlingen door ouders of verzorgers bij school worden afgezet. Een kakofonie van stemmen, allerlei type fietsen en auto’s.

Om daar de veiligheid te verbeteren hebben we bij 26 scholen een schoolstraat ingericht. Een half uur voor aanvang van de school en een half uur na schooltijd wordt de weg afgesloten voor autoverkeer zodat fietsers en voetgangers alle ruimte hebben.

Dat deden we de afgelopen maanden met de betaalde krachten van Intro, de kundige verkeersbegeleiders. Om dit belangrijke project door te zetten hebben we echter vrijwilligers nodig. Ouders, buurtgenoten of wie dan ook, die zich betrokken voelt bij de veiligheid van onze jongste verkeersdeelnemers die ook minimaal 2 keer per week een half uur tijd hebben om als schoolstraatcoach de weg vrij te houden.

Doe jij mee om Den Haag veilig te houden? kijk dan snel op Veilig Naar School.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.