Nieuwe generatie op de fiets

Papier is geduldig en beleidsvisies om meer mensen op de fietsen te krijgen schrijven zich makkelijker dan daadwerkelijk meer mensen om de fiets te krijgen. Wat weerhoudt mensen ervan om de fiets te gebruiken? Veiligheidsgevoel? Geld? Onbekendheid?

Allemaal zaken wat we kunnen aanpakken. Samen met de ANWB en stichting Leren Doen wil de gemeente meer kinderen op de fiets krijgen. Dus zorgen we dat kinderen via het Biking2Skool project fietsles krijgen, een fiets krijgen en dat ook onderhoud geregeld wordt.

Op bezoek in de werkplaats annex lesruimte van stichting Leren Doen (foto: Valerie Kuypers)

Ik ging met de kinderen van de Johan de Wittschool in Transvaal die meedoen met de 30 dagen fiets-naar-school challenge op de fiets naar de werkplaats van LerenDoen. Daar krijgen krijgen kinderen een MBO opleiding in de fietstechniek. Ze knappen daar fietsen op die door de ANWB worden ingezameld en zo kunnen kinderen uit minder daadkrachtige gezinnen zelf een fiets krijgen. Een prachtige cirkel dus waarin heel veel partners met passie samen werken om kinderen een zetje in de rug te geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.