Beter OV en meer ruimte voor de fiets in de EU ??

Vandaag in de Coter commissie van het Europese Commite van de Regio’s verdedig ik mij rapport over de “Strategie voor Slimme en Duurzame Mobiliteit” van de Europese Commissie??.

?De verduurzaming van mobiliteit is een belangrijk onderdeel van de Green Deal doelen. Tegelijkertijd kunnen we met deze plannen ook andere mobiliteitsonderwerpen goed onder de aandacht te brengen.

?Daarbij benoem ik het belang van goede toegankelijkheid van mobiliteitsdiensten waaronder betaalbaar en fijnmazig OV, het belang van nabijheid van voorzieningen waardoor je niet voor boodschappen, zorg, werk, onderwijs en recreatie niet uren in de auto hoeft te zitten.

En natuurlijk breek ik een lans voor actieve vormen van mobiliteit zoals wandelen ??‍♂️ en fietsen ?. Die zijn van nature al duurzaam dus daar hoef je geen waterstof alternatief voor de bedenken 😉

?Hieronder een interview met Binnenlands Bestuur BV over het rapport en de strategie.

https://www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-milieu/nieuws/lokaal-ov-onderbelicht-in-europese.16769043.lynkx?tid=TIDP708028X039A164C3E3C4F238D7F12C90406202AYI5&utm_campaign=BB_NB_Ruimte&Milieu&utm_medium=email&utm_source=binnenlandsbestuur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.