Kan het ook een beetje Duidelijk?

Voor een gemeente is het best belangrijk om een boodschap zo op te schrijven dat iedereen het ook begrijpt.En dat is nog niet zo eenvoudig….

Daarom zijn we ontzettend blij met de hulp van de leerlingen van de Taal+ School van het ROC Mondriaan. Op deze school zitten mensen die laaggeletterd zijn en graag de taal beter onder de knie krijgen. Meedoen in de samenleving kan namelijk knap lastig zijn als je de Nederlandse taal niet goed begrijpt. De leerlingen, zoals Rosetta en Carina, hebben ons geholpen met de waarschuwingen die wij in de openbare ruimte over Corona plaatsten. Waren die wel te begrijpen? Nu helpen ze ons met de posters die op Scheveningen komen te hangen met gedragdsregels op het strand en boulevard.

Van het Ministerie kreeg de gemeente hiervoor de “Direct Duidelijk” prijs. Maar natuurlijk hadden de leerlingen deze echt verdiend. Daarom bracht ik ze vandaag een bezoek en gaf ze de prijs en de bloemen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.