Mag ik jullie lijsttrekker zijn?

Beste D66’ers

Net als jullie geniet ik elke dag weer van Den Haag. Van de oude buurten, van de stranden en duinen, van de  theaters, de musea en de podiums. Van nieuw iconen zoals Amare en van oude luister zoals de grachten. Maar vooral geniet ik van de enorme diversiteit in onze stad. Die diversiteit zit in alle mensen die samen Den Haag maken tot de levendige stad van vandaag en waarmee we samen de toekomst gaan bepalen.  

We zullen alle Hagenaars, jong en oud, nodig hebben om de uitdagingen waar de stad voor staat het hoofd te bieden. Meer betaalbare woningen in een prettige omgeving, geen zielloze hoogbouw in een versteende wijk. Sowieso meer groen in onze straten om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen en om van te kunnen genieten. De Coronacrisis laat ons immers zien dat we onze parken, en duinen veel meer zijn gaan opzoeken en gaan waarderen. Nieuwe stadsparken zijn ook broodnodig om meer speel- en sportruimte voor onze kinderen krijgen. Het is toch van de gekke dat we accepteren dat zij alleen in kleine speeltuintjes veilig kunnen spelen terwijl we onze openbare ruimte volledig opofferen aan stilstaand blik? 

Op weg naar een duurzame, groene toekomst wil ik investeren in de plekken die ons lief zijn, die ons verder helpen en die voor iedereen toegankelijk zijn. Plekken die ons gezond houden zoals parken en pleinen, plekken waar we nieuwe dingen leren zoals bibliotheken en plekken die ons inspireren zoals theaters.

Plekken die ons als stadsgenoten weer samen brengen.

Met die inzet wil ik graag weer als lijsttrekker van D66 de verkiezingen ingaan. Om samen met een lijst vol gedreven kandidaten en bijna 2000 betrokken Haagse leden ons verhaal voor een nieuwe toekomst voor Den Haag te vertellen.

Ik hoop dat jullie mij hierin willen steunen en dat we samen optrekken om onze dromen met iedereen te delen en waar te maken.

Hartelijke groet, Robert

Luister hier naar het hele interview in Spuigasten over mijn kandidaatstelling:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.