Op weg naar klimaat neutraal vervoer

Met enige trots kan ik melden dat ik door mijn collega’s van het EU Committee van de Regio’s verkozen ben tot Nederlandse ambassadeur van het Convenant van Burgemeesters wat erop gericht is de EU Klimaatdoelen te halen.

Sinds 2 jaar ben ik lid van het Committee van de Regio’s (“Cor”) in de commissie die o.a. gaat over mobiliteit. En op dat onderwerp is natuurlijk nog een wereld te winnen als het gaat om beperken van de CO2 uitstoot. Minder korte vluchten, betere internationale treinverbindingen, een schonere binnenvaart en meer mogelijkheden voor elektrisch vervoer en natuurlijk de fiets.

Als woordvoerder namens de Europese Renew fractie in het CoR op het gebied van de mobiliteitstransitie en Nationaal Ambassadeur ga ik aan de slag om in Nederlandse regio’s en gemeentes stappen te laten zetten op het gebied van Klimaatneutrale mobiliteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.