File rijden of file zijn…

De ANWB noteerde op 12 oktober alweer de “drukste ochtendspits” sinds het uitbreken van de coronapandemie; 759km file op de Nederlandse wegen.

En het zou allemaal anders worden. Thuiswerken bleek de afgelopen 1,5 jaar prima mogelijk voor veel kantoormedewerkers. Natuurlijk, het was even wennen. Welke kamer was het meest geschikt? Hoe regelde je een stil plekje met de kinderen in huis en waarom besloot de hele buurt massaal te gaan verbouwen?

Maar goed, thuiswerken had ook zijn voordelen. Geen reistijd meer, dus meer vrije tijd. Tijd om tussendoor snel even iets in huis te doen. En geen tijd verdoen meer in de file…

Maar nu de meeste corona maatregelen zijn opgeheven is men toch weer massaal de auto in gedoken om aan te sluiten in de file en zo bij te dragen aan de file. We willen blijkbaar toch heel graag om half negen op de werkplek zijn…

Het is daarom ook aan de werkgevers om hier meer op te sturen. Geen meetings meer voor 10 uur, vertrouwen en ruimte om thuis te werken, goede voorzieningen om ook thuis arbo verantwoord aan de slag te gaan.

En doe eens wild, kijk eens hoe we dat eeuwige filerijden fiscaal stimuleren met riante leaseregelingen…

De grote werkgevers van Den Haag hebben de oproep gedaan aan hun werknemers om later en anders naar kantoor te komen. Een oproep die ik van harte ondersteun, mijn stafvergaderingen gaan sowieso tot eind dit jaar volledig online.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.