Laat de Haagse Beek weer schitteren

Met de herichting van de Sportlaan/Machiel Vrijenhoeklaan zijn er vrijliggende fietspaden aangelegd waarvoor een stukje van de Bosjes van Pex moesten worden gebruikt. Daarom willen we het groen rondom de Haagse Beek daar flink opknappen.

En dat is hard nodig want de Beek is eigenlijk niet meer dan een dooie stinkende sloot. Door de ongebreidelde opschot van zaailingen komt er nauwelijks zonlicht in de Beek en de oevers en als een gevolg daarvan vind je geen vissen, kikkers en insecten in de Beek.Onder begeleiding van de Stadsecoloog gaan we de dichte begroeiing uitdunnen, maken we Beek breder en kronkeliger, halen we de sloot langs de sportvelden weg, leggen we natuurvriendelijke oevers aan en planten we diverse inheemse boom en struiksoorten terug.

In april zijn de werkzaamheden gereed en kan het leven weer echt terugkeren. We bouwen dus echte ecologische zone met ruimte voor vleermuizen, baarsjes, vlinders, reigers, padden, kikkers, voorntjes, zwanen, meerkoeten etc etc.

Nu al zin om een wandelingetje te maken daar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.