Werkbezoek Binckhorst

Woensdagochtend met de leden van de cie Leefomgeving en Ruimte op werkbezoek te fiets door de Binckhorst. Gestart met echt lokaal Maison Kelder gebak in het Infocentrum op de Binckhorstlaan om daar rondom de grote maquette van de Binckhorst een beeld te krijgen van de ontwikkelingen.

Eerste stop: Uitzicht op de CabFab en Titaan: op dit punt komt het tracé van de nieuwe tram samen met meer fiets-en wandelverbindingen zoals een brug van deze plek naar de CabFab kant.

Stop 2: De spoorviaducten: De tram van de Den Haag Centraal over de Binckhorst moet onder maar liefst drie spoorviaducten door; dat wordt de grootste infra uitdaging op dit tracé. En dan hebben we het nog niet eens over de vele (gas)leidingen en kabels in de ondergrond. Daarnaast zijn we als gemeente ook met ondernemers in gesprek over de gevolgen voor hun perceel waar het tracé van de nieuwe tram deels over zal moeten worden aangelegd.

Stop 3 Pegasus: Hier bouwt Stebru met Staedion 300 sociale woningen waarvan de eerste toren al bijna af is. Vanaf de 12e etage een wijds uitzicht over het Mercuriuskwartier (en de verre omgeving); dé plek waar alle ruimte komt voor de echte maakindustrie.

Stop 4 “Frank is een Binck” Er wordt druk gebouwd aan deze toren, garage én de terugkeer van het Van Klingerenvleugel; de vroegere jeugdherberg van Ockenburg. Prachtig hergebruikt als horecapaviljoen aan het water én woningen voor jongeren!

Laatste stop: De Titaan. Een campus vol energie waar steeds meer bedrijven komen die de wereld een beetje beter willen maken. En samen helpen die bedrijven elkaar te groeien en echt impact te maken!

1 ochtend is veel te weinig om de Binckhorst te doorkruisen; er gebeurt zo ontzettend veel! De komende jaren moeten we als Raad en College samen met de bewoners, ondernemers, ontwikkelaars en alle initiatiefnemers deze plek echt omarmen en tot een succes gaan maken!

Met onderstaande slideshow krijg je een klein inkijkje in dit verhelderende werkbezoek.

IMG_3432

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.