Goed nieuws voor de Binckhorst: de tram komt!

Er komt een snelle tram van de Binckhorst naar Voorburg en Rijswijk. Na eerdere goedkeuring in de Gemeenteraden van Rijswijk en Leidschendam-Voorburg is donderdagavond ook de Haagse gemeenteraad akkoord gegaan met de plannen. Ook wordt de komende jaren voor fietsers en voetgangers de Binckhorst een stuk aangenamer gemaakt.

De eerste rit laat wel nog even op zich wachten. Waarschijnlijk kunnen mensen in 2030 ervan gebruik maken. Tot die tijd moeten er verschillende onderzoeken plaatsvinden.

De snelle tram gaat rijden vanaf Den Haag Centraal. Vanaf daar gaat hij via de Binckhorstlaan twee kanten op: richting station Voorburg over de Maanweg en via de Prinses Mariannelaan en de Geestbrugweg richting Rijswijk. De lijn verbindt daarmee de Binckhorst met de regio. Deze tram gaat in de hele Haagse regio dagelijks duizenden mensen naar werk of naar huis brengen. Den Haag groeit de komende jaren flink. We verwachten wel 35.000 woningen en zeker 25.000 banen erbij in het CID en de Binckhorst.

Vanaf nu wordt er ook intensief met bewoners en ondernemers gesproken over hoe de tram precies gaat liggen. De komende jaren worden de plannen nog verder uitgewerkt. Waarschijnlijk duurt dat tot eind 2025. Begin 2026 zullen de gemeenteraden besluiten over het Voorontwerp van de tram.

Met de beslissing in de gemeenteraden kunnen we nu ook verder met de plannen voor de tweede fase van de Binckhorst ontwikkeling. Hiermee komt ruimte om nog eens 5000 tot 7500 woningen toe te voegen en zo deze nieuwe stadswijk echt met elkaar en de omgeving te verbinden.

West Vandaag – Omroep West

Mijn speciale dank gaat uit naar alle mensen die hier al jaren keihard aan hebben gewerkt. Binnen de gemeentes maar ook bij de andere partners in het gebied; de Metropoolregio Rotterdam Den Haag , de Provincie Zuid-Holland, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ook de komende jaren kijk ik er naar uit samen te bouwen aan een sterke regio.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.