Burgemeester Noor de nieuwe baas van Maduradam

Noor is de nieuwe burgemeester van Madurodam!

Ik had de eer om het nieuwe college van B&W van de grootste ministad van ons land te installeren.

Madurodam kiest elk jaar een nieuwe burgemeester, omdat kinderen en jongeren van grote betekenis zijn voor de samenleving door er op kleine schaal voor mensen in hun omgeving te zijn. Dit jaar nemen vooralsnog 9 middelbare scholieren (leeftijd 15 – 17 jaar) uit de omgeving Den Haag zitting in het college van burgemeester en wethouders van Madurodam. Als onderdeel van de installatie presenteren zij wat ze in hun collegejaar voor de samenleving willen doen en welke groepen ze daarbij met elkaar gaan verbinden.  

De persoonlijke uitdaging van de burgemeester Noor staat dit jaar op één. Noor: “Ruim 30.000 kinderen in Nederland gaan zónder ontbijt naar school. Tegelijkertijd is overgewicht een groeiend probleem. Ik zou graag een challenge voor basisschoolkinderen willen organiseren, waarbij er aandacht is voor een goed ontbijt, genoeg beweging, overgewicht en diabetes.” 

Het nieuwe college adviseert ook het Madurodam Kinderfonds. Jaarlijks schenken zij een deel van de opbrengsten van het park aan goede doelen die kinderen inspireren om verbinding met anderen te maken ongeacht leeftijd, achtergrond of religie. In totaal al bijna 38 miljoen euro, sinds de oprichting in 1952. In 2022 keerde het Madurodam Kinderfonds maar liefst ruim 524.800 euro uit aan projecten en activiteiten voor kinderen, waarvan 142.750 euro naar projecten voor kinderen en jongeren in Zuid-Holland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.