Peuters op de fiets

Leren fietsen. Iedereen weet nog hoe het voelde om voor het eerst zonder zijwieltjes over de stoepen rond je huis te kunnen scheuren. Met bierviltjes tussen je spaken om lekker veel herrie te maken natuurlijk!

Niet iedereen krijgt echter het leren fietsen met de paplepel ingegoten. Daarom hebben we als gemeente voor elke leeftijdsgroep, van peuters tot senioren, programma’s om veilig te leren fietsen, en om tot op hoge leeftijd (elektrisch) te blijven fietsen.

Bij het PeuterPalet in de Schilderswijk werd door “Leer in het Verkeer” samen met “JongLeren” en de Gemeente Den Haag verkeersles gegeven aan de kleine Hagenaartjes daar. Veilig leren oversteken (“Stoeprand…. STOP!”) en op loopfietsjes hun evenwicht en behendigheid oefenden. En wat een pret hadden die kleintjes! We betrekken ook de ouders bij deze aanpak want ook thuis moeten ze hiermee verder oefenen zodat ze steeds zelfstandiger kunnen worden en veilig door het verkeer kunnen op weg naar school, sport of vriendjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.