Stoepen vrij van deelscooters

Regelmatig krijg ik emails, berichten via social media of telefoontjes van mensen die last hebben van verkeerd geparkeerde deelscooters op de stoep. Schijnbaar zonder oog voor de ruimte die overblijft voor voetgangers, rolstoelers of mensen met een kinderwagen worden deze voertuigen achtergelaten op de stoep.

Daar gaan we wat aan doen. We gaan starten met de aanleg van 100 buurt mobiliteithubs. In elke wijk worden er enkele parkeerplaatsen ter beschikking gesteld waar de deelfietsen, deelbakfietsen en deelscooters geparkeerd kunnen worden. Ook komen er meer plekken voor deelauto’s. Alleen op deze plekken kan je een deelvoertuig na een rit afmelden. Zo voorkomen we chaos op de stoepen in de rest van de wijk.

En omdat je weet waar deelvoertuigen te vinden zijn vergemakkelijkt dit het gebruik. En aangezien we weten dat het voor heel veel autobezitters goedkoper is om te delen in plaats van een eigen auto te bezitten hopen we natuurlijk dat zo meer mensen meer vervoersmogelijkheden krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.