Haagse voetbalprimeur

Historie in Den Haag⚽️

Voetbalvereniging Quick heeft als eerste voetbalvereniging van Nederland een Regenboogveld. De subtiele regenboogelementen rondom het veld op sportpark Nieuw Hanenburg in de Bosjes van Pex laten zien dat iedereen op deze club welkom is.

Zelf heb ik 25 jaar op de Haagse velden rondgelopen. Ik weet zeker dat het voor mij echt had uitgemaakt dat clubs werk hadden gemaakt van acceptatie en inclusiviteit. Ik ben daarom trots op Quick dat zij deze stap hebben gezet en zo het voortouw hebben genomen op de Haagse velden. Ik reken op meer clubs, niet alleen voetbalverenigingen die deze stap gaan zetten.

Omdat wij als gemeente zo veel mogelijk mensen willen laten sporten en dus iedereen het gevoel willen geven dat zij welkom zijn bij de Haagse verenigingen, ondersteunen wij de clubs die ook van hun terrein een regenboogcomplex willen maken.

Een mooie samenwerking van partners in dit initiatief HV/CV Quick, Rabobank, de John Blankensteinfoundation en de gemeente Den Haag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.