Nieuwe bibliotheek in Benoordenhout

In de schitterende en monumentale Rotonde op het ANWB terrein is de nieuwe bibliotheek voor Benoordenhout geopend. Samen met Staatssecretaris Steven van Weyenberg en directeur Sam Hermans van de Haagse Bibliotheek opende ik de 17e Haagse bieb vestiging.

Supertrots dat dit alweer de 3e bibliotheek is die ik in mijn periode mag (her)openen. Na Bouwlust en Moerwijk heeft ook Benoordenhout weer een plek om te lezen, te leren, te werken of te genieten van een lezing of optreden.

Het is nog een tijdelijke vestiging want we zoeken nog naar een grotere definitieve plek. Toch vonden we het belangrijk om zo snel mogelijk te starten. En dat er een grote behoefte is bleek al bij de opening want er waren gelijk veel mensen die boeken kwamen halen of terugbrengen.

Ik was erg blij dat ook de staatssecretaris erbij was want dankzij het Rijk is er veel geld voor de bibliotheken vrijgemaakt. Niet alleen om in de dorpskernen op het platteland weer een bibliotheek te openen maar ook om de grote steden te helpen met meer vestigingen en langere openingstijden zodat iedereen een bibliotheek dichtbij heeft.

Naast het zoeken naar definitieve plekken in Moerwijk en Benoordenhout onderzoeken we ook de komst van een nieuwe bieb in Mariahoeve, Spoorwijk en de Binckhorst.

Foto’s: Martijn Beekman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.